RSS Flöde

Storing i Kina /erviluca

Postat den

 

 CNV00002

När jag började skriva på min blogg artonhundranittiotvå, så var min näst äldsta son, Storing, ungefär 10 år. Äldste sonen hade redan ”flyttat hemifrån”, fast det var ju vi som flyttade ifrån honom (*dåligt samvete*)….och så var det Mellan, som var 9 år och Minsting som var 6 år.

Lucas

Nu är Storing 20 år och har åkt iväg http://paandrasidanjordenn.blogspot.se/ . Ja, han har startat en egen blogg och befinner sej På Andra Sidan Jorden, dvs i Peking.

Att  ha sitt barn på andra sidan jorden är mycket spännande. Det är NÄSTAN som att vara där själv – fast väldigt mycket bara nästan, men det är ju liksom mina gener som är i Peking! Fatta vad stort!

Och så berättar han i sin blogg vad som händer, fast det säkert händer tvåhundratusenfemtiosju saker till varje dag, som han inte hinner eller kan skriva, men att få följa med på en liten del, är helt underbart!

Tänk, att för bara några år sedan fanns inte internet, och då hade han fått skriva BREV för att berätta vad som hände, och hade han gjort det? Nja…kanske – kanske inte. För är man Ute I Världen så vill man ju Uppleva, och inte sitta och skriva brev! Men att lägga ut en blogg då och då är ju en annan grej, och så får man förmedla för faan och hans moster och hela världen hur det är för en svensk i Peking, eller Beijing, som dom säger over there.

kina2

Storing skrev till mig att en lärare (han pluggar kinesiska) blivit lite sur på honom, trodde han (det är inte lätt med nya kulturer, kroppsspråk och hela baletten…), så han hade ”som straff” fått 50 kinesiska tecken att lära sej på en vecka! Shit bah! Om det går i den takten lär han vara kinesisk-talande när han kommer hem igen om nästan 1 år.

Hayaaaaa!

 

………………………………

Vad heter tunnel på kinesiska?

Trååång svart gåååång!

………………………………

Ding dong!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Hejsan! Jag har precis hittat hit och funnit massor med härlig läsning! Kommer garanterat tillbaka.
    /Marina

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: