RSS Flöde

Gupp och veck och bucklor /erviluca

Postat den

Varifrån kommer all smuts? Jag minns inte att det blev så här smutsigt förr! Men nu är det som om elementen och väggarna suuuuger i sej smuts Någonstansifrån.

Och varför är det bucklor och gupp och veck på allt? Vilken idiot är det som tillverkat elementen i min NYrenoverade lägenhet?? Varför är det veck på elementen?? Till vilken nytta? Är nyttan att samla ihop alla små smutspartiklar i luften och lägga dom i dom små vecken på elementen? Och hur ska man då tvätta bort smutsen i vecken?

Det finns ju raka element, utan veck, så det måste betyda att veck inte behövs.

När jag ligger på alla fyra för att peta med tvättlappen i alla veck på elementet i badrummet, får jag syn på tvättmaskinen. Meh! Varifrån kom smutsen som ligger vecken på den?? Inte jätteveck, men utbredda veck. Varför veck på en tvättmaskin?? Är det snyggt? Nej. Tvättar maskinen bättre för att den är lite guppig utanpå?

Det borde vara ett bättre SAMARBETE mellan städerskor och GREJER-tillverkare och arkitekter! Över huvud taget borde arkitekter samarbeta mer med dom som ska bo i/arbeta i lokalerna/bostäderna dom ritar!

Skolan jag numera arbetar i byggs om. Helt. ALLT rivs ut, och ALLT görs om. Varenda vägg ändras! ALLT! När jag då frågar VAR mitt rum kommer att vara, får jag flummiga svar – av formen ”ditt-rum-kommer-kanske-möjligen-inte-att-finnas” – TROR jag. Jag TROR att det är så jag ska tolka dom otydliga svar jag får. VEM jag ska fråga är också en gåta: ”Näe, det är inte JAG som bestämmer”. Eller ”JAG vet inte, fråga XXX!”. Hm.

Kontorslandskap...

Ryktet går att jag ska sitta i ett kontorslandskap. Då tänker jag att dom som planerar/ritar/tänker har INTE tänkt, eller VET INTE vad en skolkurator gör.

Ska det bli som på Socialkontoret, att man måste springa in i ett telefonbås varje gång man ska ringa, eller när det ringer? Och ska gråtande elever (som finns) komma in i kontorslandskapet och fråga efter mej, och så ska vi två vandra vidare till ett ledigt rum någonstans där vi kan sitta och prata om vad som gjort eleven ledsen? Ska jag inte alls kunna ta emot föräldrar eller elever som bara dyker upp? Ska ”drop-in:et” vara över?

Gossip

Näe, jag vet inte. Jag kanske har fel. Jag kanske ska få eget rum, men ryktet går att jag inte ska få det. Ska man lyssna på rykten?

Det jag egentligen vill veta: VEM FAAN planerar och ritar alla otroligt korkade attiraljer och grejer och inredningar och hela fadderullan? PRATAR inte ”dom-som-ritar” med ”dom-som-ska-använda-grejerna” alls?!

Och så undrar jag: Har ”dom-som-ritar” element inga element själva? Eller är det så att ”dom-som-ritar-element” inte städar elementen hemma hos sej??

Det var bara det jag undrade.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Kontorslandskap är en styggelse. Ofattbart att man fortsätter införa det när man nu vet att produktivitet och effektivitet sjunker och inte tvärtom i kontorslandskap. Det hade jag kunnat berätta direkt utan kostsamma undersökningar när man började återinföra denna dumma ordning för många år sedan. Det är värdelöst och jag hoppas att du slipper det. Och angående onödiga smutssamlare så skulle jag gärna vilja fråga dem som gör tvättmaskiner VARFÖR tvättmedelsfacket OCH hålet som det sitter i är så skårat och vågigt och jag vet inte vad så att det samlas en massa gegg och mögel där helt i onödan!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: