RSS Flöde

Trogen personlighet, eller inte /erviluca

Postat den

En del människor är trogna gentemot allt i deras liv: De är trogna sin stad (bor kvar), trogna sitt boende (bor kvar), trogna sin matvaruaffär (om de handlar på ICA, handlar dom inte på COOP tex), trogna sin make/maka (vilket är rätt bra…), trogna sin hundras (”en gång långhårig tax – alltid långhårig tax”) och t o m trogna ”sin” uppfödare (köper sina långhåriga taxar från samma uppfödare varje gång), trogna sin kattras (bara bondkatter eller cornish rex eller sphynx eller….), trogna sitt politiska tänk/politiska val, trogna sitt arbete (byter inte arbetsplats) och…… Dom är helt enkelt Supertrogna.

 

Andra människor är helt otrogna rakt igenom: Dom byter stad både en och två gånger, byter boende, handlar lite på ICA och lite på COOP – lite  här och lite där, skiljer sej och gifter om sej, är kanske t o m otrogna i förhållandet (men jag tror inte på ”en gång otrogen, alltid otrogen” – av egen erfarenhet), otrogna hundras och har flera hundar av olika sorter eller blandar t o m sorterna i en hund (= blandras), eller byter ras när en hunden dör och skaffar någon helt nu ras (! dom trogna darrar…), är otrogna kattras (har en cornish rex och en bondkatt tex), otrogna sitt politiska tänk (byter vad dom ska välja från år till år, beroende på vad dom lärt sej genom att bara leva, eller så kanske dom har läst mer och lärt sej mer, eller något annat), byter arbetsplats både en och två och kanske fler gånger och…..Dom är helt enkelt Superotrogna.

Själv tillhör jag den otrogna typen.

Vilken typ tillhör du?

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Hej.
  Råkade ”halka” in på din sida av en slump .Du har en fantastisk berättar glöd. Har du inte funderat på att bli författare? Vart lite såld på dig o ditt skrivande. Måste ta mig tid o läsa lite mer som du har skrivit. Du verkar ha ordets gåva .Mycket intressanta o verkliga saker du skriver om.

  Med vänlig hälsning Denny

  Gilla

  Svara
  • TUSEN TACK! Vad glad jag blir! Jo, jag funderar JÄMT på att jag vill bli författare! Jag har några manuskript liggande som jag skickat runt några varv på olika förlag, och så har jag ”tusen” idéer, och en massa påbörjade manuskript. Skriver nästan jämt! Älskar det!
   Tack Denny!
   Har du sett min andra blogg: http://www.familjeterapeuten.se ?

   Gilla

   Svara
 2. Jag är en otrogen typ. Vissa saker kan jag hålla fast vid mer än andra men jag behöver ombyte och är nyfiken. Detta inbillar jag mig gör mig till en ovanligt flexibel människa som inte är styrd av en massa rutiner som måste följas i alla lägen och jag förstår inte att så många har liksom ett dagsschema som till varje pris måste följas. Jag kan absolut förstå att många mår bra av att ha en viss struktur men vad jag inte förstår är när den strukturen omöjliggör allt spontant och aldrig lämnar utrymme för andras förutsättningar. Själv har jag väl nån psykisk liten egenhet som gör att jag gärna blir trotsig om jag försöker styra upp mitt liv. Om jag SKA så vill jag inte och hittar genast tusen saker jag hellre vill. Dock är jag en trogen vän faktiskt. Och Nisses senap är oöverträffad så jag har slutat testa andra sorter.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: