RSS Flöde

Nä, nu får det räcka! /erviluca

Postat den

Tack så mycket! Men nu räcker det. Jag bor faktiskt i S V E R I G E och här är vi vana vid att klaga på, eller prata om, vädret. Vi brukar sucka över allt regn, över slask och kyla, över att solen aldrig skiner och att vi fryser. Men nu! HerreGud! Vi är ju inte vana! Vi brukar ÅKA TILL solen och då vistas vi i SOLEN i 2 veckor, eller möjligen 3 – och så hatar vi om det regnar någon dag – men sen är vi nöjda. Och så åker vi hem igen, till det Osäkra Vädret i Sverige.

Sol

Och så brukar vi KASTA OSS UT så fort solen kikar fram en liten stund. Vi slänger allt vi håller i, avslutar allt vi gör och kastar oss ut i solen, för att få lite färg och suga i oss lite AD-vitamin (UNDANTAG=alla databeroende tonåringar). Det är så vi är uppvuxna. Det är det vi är vana vid.

Vi är inte vana vid att solen steker dag ut och dag in, vecka ut och vecka in, och att det är 30 grader i skuggan jämt! Vi är inte vana att svettas heeela tiden! Vi är inte vana att gå avklädda dygnet runt.

Nuförtiden kan jag skrämma bort min omgivning genom att skaka lite på mej….Det STÄNKER nämligen svett!! För jag svettas mest av alla i hela Sverige. Det är sant. Jag  har flera i min omgivning som kan gå i ed på detta faktum.

Och jag är sååååååååååå trött på att stänka svett omkring mej!

Jag vill att det ska bli HÖST! Svalt. Kanske lite regnigt.

Men man ska inte klaga.

Säger alla.

Så jag klagar inte.

Jag bara säger: Jag längtar efter hösten.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Jag får väl sälla mig till de datorberoende tonåringarna för jag rusar inte ut för att lapa sol så fort jag kan. Tycker bäst om blandat väder och älskar höst och vinter och en sån här sommar är inte i min smak. 30 grader på dagen och varma stillastående nätter är bara jobbigt. Att svettas redan när man torkar sig efter duschen är äckligt och allt blir motigt och man är ju konstant klibbig och ofräsch, fast du verkar ha det etter värre din stackare. Är det ett nyuppstått problem? Om det kan ha med åldern att göra kan det kanske också vara tillfälligt tänker jag. Det slog mig just att du funderade på utmattningsdepression tidigare. När jag drabbades av det var det mycket som manifesterade sig fysiskt och bl a svettades jag mycket mer än vanligt. Nu går vi väl förhoppningsvis mot behagligare tider så att man kan få känna sig som människa igen. I går kväll var första gången som jag äntligen kände en liten antydan till att frysa när balkongdörren stod öppen i regnet och jag blev lycklig.

  Gilla

  Svara
 2. Maud Riemer Bommelin

  För ett år sen tävlade jag med dig om att svettas mest av alla i Sverige, vilken årstid som helst, i vågor! Övergångsåldern kallas det visst! Nu har jag hittat lösningen: Östrogen. Jag har fått ett nytt liv! Jag svettas nästan inte alls, bara helt normalt. Det är så skönt att inte behöva känna sig äcklig och svettig hela tiden, jag rekommenderar dig att pröva!! Kram Maudi Date: Sat, 9 Aug 2014 14:21:08 +0000 To: maud.riemer@live.se

  Gilla

  Svara
  • Jag har prövat! Funkade inte på mig. 😦 Sen fick jag tid på Svettmottagningen och det konstaterades att jag drabbats av en svettsjukdom som heter….hydro….eeeeh….minns inte. Tyvärr! 😦 Så jag lider vidare.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: