RSS Flöde

Våra hjältar /erviluca

Postat den

 Brand2

I skogarna i Västmanland kämpar  Hjältar med att släckan en enorm eld. Den är så stor att vi vanliga dödliga inte alls förstår omfattningen. Vi förstår heller inte vilket Helvete Våra Hjältar kämpar med varje dag, timme ut och timme in, dag ut och dag in.

Jag är ingen brandman/kvinna så jag vet ingenting om hur man gör, vad man sätter på sej osv, men jag kan ju gissa. Jag gissar att området där det brinner är som Helvetet på Jorden. Det är stort och när man  närmar sej elden är det HETT. Hetare än vi vanliga dödliga förstår. Troligen kan man inte gå alltför nära….troligen är det tusen grader någonstans i närheten av elden.

Jag gissar att Våra Hjältar sätter på sej hela Branmanna-utstyrseln som ska skydda dom från eld och hetta. Kanske har dom syrgastuber på ryggen och syrgasmasker på sej, eftersom det är så rökigt.

Med all denna utrustning kämpar dom sej igenom skogen, bärandes på motorsågar (? för att såga ner träd, så att dom inte får dom i huvudet…) och kanske andra grejer och saker som dom behöver. Dom kämpar över stock och sten igenom skogen dragandes på långa slangar. Och sånt.

När dom sedan får igång vattnet och börjar spruta, är det hett hett hett och rökigt. Med sina stora och tunga utrustningar är dom svettiga så att dom simmar runt inuti sina overaller. Det rinner svett i ögonen så att dom knappt kan se.

Hur gör dom när dom ska bajsa eller kissa? var en liten fråga som dök upp i mitt huvud plötsligt.

Dom kämpar för att rädda oss andra. Dom kämpar för oss. För vår skull.

Jag tycker att dom är Hjältar.

1994 hyllade vi vårt svenska fotbollslag som hjältar, för att dom lyckats trixa med en boll rätt bra. Inte bäst, men nästan nästan bäst i världen. Typ. Åh, vad stolta vi var över våra fotbollstrixare.

Men idag borde vi hylla våra Brandhjältar. Och kanske vi borde fylla hela Sergels torg igen, och hylla dom, på en stor scen med musik och fest. Iallafall när elden är släkt och allt är över.

Visst borde vi HYLLA VÅRA HJÄLTAR?!

Våra Verkliga Hjältar.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Ge dessa hjältar och alla hjältar i vården en anständig lön det skulle uppskattas! Jag som har jobbar i vården sen 86 har en grundlön på 23900 o så tillkommer ob på ca 1500 tror att brandmännen ligger på samma nivå. Men det är mer värt att hylla fotbollsspelare med fest glam och ofattbara löner.

  Gilla

  Svara
  • Absolut! Det är inte klokt att dom som VERKLIGEN gör ett VIKTIGT jobb i vårt samhälle får sämre lön, än dom som ”glider ovanpå” och ”håller på med papper” eller andra rätt oviktiga saker. ”Ur led är tiden”, kan man säga….
   Men uppskattning i form av en medalj, eller två, att bli FIRAD och HYLLAD och kanske bjuden på en galamiddag el dyl, skulle nog vara härligt för alla kämpande brandmän efteråt…. tror jag.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: