RSS Flöde

Det låter ratatatatatatatatata…./erviluca

Postat den

…och BANK! BANK! BANK! BANK!

…och ”host host host host host”!

…och ”rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr”!

…och ”MUUUUULLLLLEEEEERRRRRRRRR”!

…och BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRBRRRRRRRRRRRRRRR”!

…och ”en-massa-andra-LJUD-som-kommer-att-göra-att-jag-till-slut-beter-mej-som-knasfågeln-i-Kalle-Anka-på-julfågeln”.

Jag stänger överfönstret, för att få bort lite av ljudet….sen stänger jag underfönstret också, för det hjälper inte med bara överfönstret stängt. Of course. Det hade jag ju kunnat räkna ut med arslet! 

Näe, det hjälper inte heller. Dessutom börjar jag simma runt i mitt eget svett. Det finns INGEN ventilation inomhus nämligen. Jag har bara min pyttelilla fläkt som är kopplad till datorn och som jag har här tättintill mig blåsandes rätt på mej, och det räcker inte. Jag måste ha fönstrerna öppna!

…och BANK! BANK! BANK! BANK!

…och ”host host host host host”!

…och ”rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr”!

…och ”MUUUUULLLLLEEEEERRRRRRRRR”!

…och BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRBRRRRRRRRRRRRRRR”!

Jag tycker ändå att jag är rätt ljudtålig – att jag klarar att stänga av ljud om kring mej i vanliga fall. Förutom prassel. Jag tål inte prassel av godispapper och såna ljud. Dom gör mej GAAALEN.

image

Men surr och bank och pratljud och motorljud och sånt brukar jag tåla, även om jag inte HÖR VAD FOLK SÄGER när det är mycket ljud omkring. Men det är smällar man/dom får ta.

Men nu!

HerreGud!

Skolan byggs om, så utanför borrar någon med en sån där ”RATATATATATATATATATATA”-borr, och alldeles utanför min dörr rivs ett innertak just nu så där blandas BANKANDE med BORRANDE och SÅGANDE ljud.

Men titta! DÄR ligger en hörselkåpa! Jag undrar om den hjälper….

För att stå ut med alla ljud på den här arbetsplatsen sätter jag på mig hörselkåpor....

*provar*

Tja, lite grann iallafall, men öronen kan ju inte andas nu! Det blir helt täppt. Alla ljud hörs, fast svagare.

Kan man få ersättning för ”sveda-och-värk” på sin arbetsplats?

Man blir faktiskt tokig på alla ljud!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Maria Ebbeskog

  Ibland skulle man önska att man hade ci. Min hund blir rädd för åskan. Han ville krypa upp i min säng för några nätter sen när det åskade som värst. Det fick ha göra men inte ligga långt upp. Då finns det risk för att jag ramlar i golvet om han helt plötligt sträcker ut tassarna.

  Gilla

  Svara
 2. Ja, det är ju såna ljud också ibland: Åska och blixtar, men de ljuden kan jag tycka är lite spännande. Min ena hund; milton, får dock nästan hjärtsnörp varje gång det åskar. Fiona, däremot, verkar inte märka någonting.

  Gilla

  Svara
 3. Ett litet tips när det gäller kroppstemperaturen: krama ur en handduk eller tvättlapp i kallt vatten (lämna mycket vatten kvar i den) och flytta sen runt den till olika ställen på kroppen. Runt nacken gör underverk, över en handled, på en överarm, över ett knä om man är barbent o s v. Jag avskyr när det är varmt när jag ska sova och det har det ju verkligen varit den här sommaren. Jag sprattlar runt och irriterar mig och längtar intensivt efter att få frysa lite igen men i väntan på en annan årstid hjälper det faktiskt en hel del med våta handdukar. På jobbet kanske man inte vill blöta ner kläderna så då får man ta en tvättlapp istället.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: