RSS Flöde

Branden i Sala /erviluca

Postat den

http://www.sala.se/Information/Alla-nyheter/Nyheter—kris–sakerhet/Skogsbranden-har-spritt-sig/

 

 

Det brinner i området kring Sala.

Sala är för mej ”hemma”. Det var där jag växte upp. Det var där jag kysste min första kille (nej, för det gjorde jag i Jugoslavien – närmare bestämt Kroatien) gick i skolan, hade mina kompisar, dansade, sjöng, åkte moppe, hade min första (och andra och tredje och….) fylla. ”Hemma” är Sala. Sala finns i mitt hjärta. Den grund jag står på är Sala.

Det brinner i trakten kring Sala. Det brinner på ett ”obegripligt” sätt. Det är svårt att förstå omfattningen, när man sitter i sin lägenhet i Åkersberga och tittar på datorn. Men jag  hör när dom berättar på TV4:s Nyhetsmorgon, om och om igen, att Det Brinner i Sala. Och jag försöker förstå.

”Det skulle behövas 3 veckors hällregn för att branden skulle släckas”, säger en kvinna.

Omfattningen är Obegriplig för min hjärna.

Mitt i eländet blir jag varm och rörd av människors omtanke om varandra. Vi är i själ och hjärta Goda. Vi vill väl.

Många vill hjälpa: Ett hotell i Västerås ställer upp med gratis hotellrum (inklusive frukost) för dom som behöver, flera människor har stall där bönder kan ställa sina kossor och hästar som behöver komma undan. Några åker med häst- och koss- (?)transporter för att hämta upp djuren. Andra erbjuder mat till dom som kämpar mot branden. Campingplatser ställer upp med sovplatser till utmattade brandbekämpare.

 

Jag tror att vi alla i Sverige skulle ställa upp med Något om vi bara kunde och fick.

Säg till bara, så ställer vi upp!

Eller hur?

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. För några år sen brann det i Tyresta skogen. Det orakades av att några hade tänt en brasa som spritt sej. Jag ska läsa på hur denna brand har spritt sej.

  Gilla

  Svara
 2. Måste kännas extra obehagligt att se hur elden härjar när man har en personlig bindning till platsen. Bränder är fasansfulla! Jag hoppas verkligen att det inte är någon som anlagt denna eller fått för sig att grilla trots eldningsförbud eller nåt sånt. Och jag hoppas att man lyckas evakuera alla – både människor och djur. Och så borde media sluta basunera ut vilka ställen som är evakuerade gång på gång för att inte locka idioter som vill passa på att göra inbrott. Sådana as tycks ju alltid piggna till vid sådana här tillfällen medan normalt funtade medmänniskor förfasar sig och försöker hjälpa till. Häromkvällen var det en reporter som gång på gång poängterade var man hade evakuerat och att det hade fått gå fort och man hade bara fått ta med sig det allra viktigaste d v s HALLÅ ALLA TJUVAR – DET FINNS MASSOR KVAR! Hoppas det inte går att ta sig fram till dessa övergivna samhällen!

  Gilla

  Svara
  • Vad jag förstår startade branden med en olycka med någon maskin, och den som hade maskinen larmade direkt.
   Ja, det är tråkigt att det finns ”as” och ”idioter” out there, som tar tillfällen i akt….Men många områden som evakueras är avspärrade, av vad jag förstår. För elden är livsfarlig och sprider sig på ett lömskt sätt.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: