RSS Flöde

Män kontra kvinnor /erviluca

Postat den

https://www.youtube.com/watch?v=0BxckAMaTDc

Titta på det här klippet. Det är underbart! Detta finns också beskrivet i ord, på olika siter. Och det känns så rätt. Jag tänker att om vi utgår från att det är så här, och ”landar” i det, så förstår vi varandra bättre – vi män och kvinnor. Vi bara ÄR sådana här och det är så vi behöver förstå varandra och förhålla oss till varandra. Sedan måste det ju finnas kvinnor som är ”mindre trassliga” och som har lite mer ”boxar” i huvudet, och tvärtom; Män som har ”trassel” mellan boxarna så att säga.

Jag kan ge några exempel:

En kvinna kan känna sej ÄLSKAD om hennes man städar badrummet. Mannen förstår verkligen inte hur det kan ha med kärlek att göra, men det har det! Och kvinnan blandar in känslorna i detta agerande och tänker att han tänkte att han skulle underlätta för henne och göra något som gör henne glad. Så tänkte han inte. Han tänkte: ”Badrummet är för jävligt skitigt, så jag städar det!”. Hon blir så glad att hon blir kåt och vill älska med honom på studs: ”Min man är verkligen underbar!” tänker hon. Han tänker: ”Eeeeh, va?!”.

En man kommer hem med en hyacint till sin kära hustru. Han brukar inte komma med blommor, men tänkte att han borde vara mer uppmärksam och visa uppskattning mer än han gjort på sistone. Kvinnan blir ledsen, börjar gråta. Han förstår ingenting; Han försökte ju bara vara kärleksfull och snäll – visa uppskattning! Hon gråter för att hon är allergisk mot hyacinter, och ”det har jag sagt till dej 100 ggr! Du lyssnar verkligen inte på vad jag säger!”.

I nästan allt som vi kvinnor är och tänker ingår känslor. Det bara ÄR så. Och för män tycks det vara tvärtom. Känslopaketet är liksom för sig. Jag är övertygad om att båda dessa sätt att vara BEHÖVS och att vi kompletterar varandra otroligt bra. Det gäller ”bara” att förstå dom olika sätten att vara och leva. Inget är bättre eller sämre.

Jag kan GISSA att homosexuella fått hjärnor som är mer åt ”andra hållet”, om ni förstår – att en homosexuell kille kanske har en mer kvinnolik hjärna och en homosexuell tjej har en mer manslik hjärna. Men det är bara en ren och skär gissning som jag plockar helt ur luften just nu…..

Näe, jag plockar det faktiskt ur trådarna i min ”trassliga” hjärna. Den är hit och dit och överallt, men helt fantastisk!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: