RSS Flöde

Blev jag räddad av Flisa?? /erviluca

Jag vet inte om det var min Vilda Fantasi som spelade upp sej igår kväll, eller om det var Sant det jag upplevde. Och jag kommer heller aldrig att få veta det.

Jag gick ut genom porten för att gå kvällsprommisen med hundarna. Det var mörkt och runt hörnet dyker det upp en man klädd i mörka kläder, och jag tror han talar i en mobil. Jag ser honom i ögonvrån, och plötsligt går det kalla kårar utefter min ryggrad, och hela mitt inre skriker: ”Akta dej!”.

Jag har ju sett mörkt klädda män talandes i telefonen 140 ggr förut, utan att bli rädd, på kvällen, men just igårkväll hände något i hela mej.

Lugnt samlar jag ihop hundarna  och bestämmer  mej för att inte gå min vanliga kvällspromenad, som går runt fotbollsplanen, eftersom delar av den vägen är mörk och inga hus nära. Så jag svänger höger runt husen, istället för vänster, och går en kort promenad som är upplyst, och nära husen.

Jag känner mej obehaglig till mods, och lite arg för att jag känner så. Jag vill inte känna så! Jag vill inte att min värld ska begränsas av ”mörka män”!

När jag sedan kommer runt huset möter jag samme man igen, och han pratar fortfarande i telefonen. Han går emot mej samtidigt som jag ser en annan man komma emot mej från andra hållet. Också pratandes i mobilen. Jag ser att dom tittar på mej, utan att jag tittar direkt på dom. Jag får en obehaglig känsla i hela mej igen.

DÅ händer det!

Detta är inte Flisa, men ger en bild av hur galen hon blev.

Flisa blir GALEN! Helt galen! Hon börjar störtskälla på Den Mörke Mannen. Superilsket! Hon hoppar upp och ner med framtassarna och skäller och skäller. Hon tycks HATA denna man.

Flisa är en ”snäll flicka”, som ALDRIG bitit någon, ALDRIG varit DUM mot någon – varken hund eller människa – och som nästan alltid går rundor förbi människor när hon går lös, vilket hon nästan alltid gör. Jag kopplar henne bara då vi måste gå nära någon bilväg, för hon har INGEN som helst respekt för bilar: ”Flytta på dej!” verkar hon tänka om bilar.

Nåväl.

Jag kopplar Flisa, och hyschar på henne. Männen försvinner och jag går hem.

Det känns skönt att jag har en hund som skulle kunna försvara mej, och jag känner mej både lite skakad, och inte – samtidigt. Men ändå låser jag polislåset på dörren för första gången när jag kommer in.

Var det Fantasin som spelade mej ett spratt, eller var det Intuitionen som Varnade mej för Verkligheten?

Who knows!?

Och jag kommer aldrig någonsin att få veta det heller.

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Man ska alltid alltid lita på sin magkänsla, alltid. Om man känner så starkt som du gjorde så ska du inte tänka bort, utan lita på din instinkt. Kroppspråk, lukt, allt detta signalerar något som är svårt att greppa på en medveten nivå, men på en omedveten går allt in.
  Jag skulle ringt polisen om jag var du, Bättre ringa en gång för mkt, än en gång för lite. Tur att Flisa reagerade, och det gjorde hon på lukt och kroppspråk.

  Gilla

  Svara
  • Ja, när jag kom hem tänkte jag ”Ska jag ringa polisen?” eftersom jag tänkte att om det inte blev jag som blev drabbad, kanske det blev någon annan….Huvva! Jag kanske borde ringt… Men jag hade inget direkt signalement eftersom jag inte tittade rakt på dom…Ja ja…
   Men du har rätt: Man ska lita på sina instinkter när dom är så starka!

   Gilla

   Svara
 2. ja, det hände samma sak med min dotters kompis i förrgår och jag ville ringa polisen men hon blev hysterisk(hade ljugit för sin morsa om var hon var, j-a unge, Jag åkte dit sen och kollade, blev också rädd att nån annan liten tjej skulle råka illa ut, Sen kom jag på att jag själv kunde råka illa ut, men jag har ju ett sjuhelsickes humör, så jag brukar skrämma de flesta när jag blir riktigt förbannad.Jag ångrar mig att jag inte gjorde det, om det händer igen så ringer jag på stört.
  Jävla typer, smyga omkring ocjh skrämma kvinnor/tjejer, jäklar vad arg jag blir. Hälsn- v-slip, det var jag som va anonym raden ovanför också. Bilden passar kanske på mig ändå =)))

  Gilla

  Svara
  • Ja, jag undrar fortfarande om dom tänkte ”göra något”, om dom var medvetna om att dom skrämde mej, eller om dom bara hade ”glömt nyckeln hem” och gick runt och ringde släkten för att höra var nyckeln var, liksom… eller nåt!

   Gilla

   Svara
 3. Du skulle aldrig ens reagerat som du gjorde om de glömt nån nyckel, utan din instinkt varnade dig förmodligen, usch vad otäckt. Den gubben jag skrev gick efter dotterns kompis och tog tag i henne, men hon slet sig lös och sprang så fort hon kunde.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: