RSS Flöde

#Balkong-renovering/erviluca

Postat den

48E9101C-9BFB-4363-A2D2-F5DAA8DB1C40

Först renoverade dom grannhusets balkonger. Det var spännande att gå förbi och se hur dom först byggde byggställningar, sedan tog ner alla balkonger och därefter täckte över allt med plast och skydd.

Jag gillar byggarbetsplatser. Det har jag skrivit om i ett tidigare blogginlägg. Jag gillar spänningen i det, förändringen som är på gång och stöket/röran.

78E4B78A-5DF7-4133-AD28-128F1E3631DD

I det här fallet var det som om ena sidan av huset var ett enda stort inslaget paket! Jag funderade mycket på hur balkongerna skulle se ut när det var färdigt och om dom kanske gjorde om alla väggar också – från tegelvägg till fasad med puts, somjag tycker är så snyggt!

”Åh, vad huset kommer att bli snyggt! Och sen ska dom fortsätta med vårt! Jippi!”

 

 

E7888A81-5901-4A1B-8ADD-97F43F979692

Döm om min FÖRVÅNING och BESVIKELSE när huset avtäcktes och såg EXAKT LIKADANT ut – samma balkonger, samma väggar som innan. Men troligen starkare. När jag tittade NOGA såg jag att den vita färgen var mer…vit. Det tog 6 månader att göra balkongerna mer….vita.

993168A2-7189-4DC2-A031-35092953EA68

 

Ja, jag VET att dom borrat och blästrat (?….vet knappt vad det är, men det lät snyggt), och cementerat och betongat och grundat om (eller vad det kan heta), men….det syns inte! Och jag är besviken.

Nu är det våra balkongers tur, och min balkong är borta och dörren är igenskruvad. Snart ska dom plasta in fönstrerna också. Sen ska dom borra och hacka och fixa….

….och i januari 2019 ska det vara klart.

C6CE8D4F-2A00-4DF3-9AAA-25C513F02C83

Då ska jag gå ut på balkongen, frysa och tänka: ”Vad faan har dom gjort!?”.

Men nu VET jag.

Dom gör grejer som inte syns, men som är viktiga att göra. Tråkiga saker. Grundsaker. Sånt som kostar pengar och kräver mycket arbete, syns inte, men skapar trygghet.

Man vill ju ha en balkong man kan stå på, och till och med HOPPA på utan att den faller ner! Så….tack för det, Akelius!

1D186125-C3AD-4A30-8CC0-B4AAF9DAC168

Men lite besviken är jag ändå.

Det hade varit coolt med svarta järnstaket och väggar med putsad fasad.

Just saying.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Bra att de fixar det och att det blir fint och att det blir säkert. Å vad jag saknar min balkong från förra lägenheten!

  Hoppas att de som jobbar med detta har avtalsenlig lön och att de är skyddade av facket genom föreskrifter och säkerhetsregler som gör att de inte ramlar ner och slår ihjäl sej. Eller skadas för livet. Har hänt mer än en gång denna vår och höst.

  Lätt hänt när det vimlar av leverantörer och underleverantörer och DERAS underleverantörer. Ingen har längre koll, men så blir det när högern gör allt för att försvaga facket…..

  För ca 10-15 år sen hade det inte varit möjligt att hyra in outbildad arbetskraft till svältlöner – då var facket starkt och byggnationer säkra.

  // Kao

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: