RSS Flöde

Glömsk cykelreparatör/erviluca

Postat den

Woman's Bike Breaks.

Jag tog min cykel till en cyelreparatör för några dagar sedan. Jag fick nys om att han fanns via FB. ”Suveränt!” tänkte jag eftersom den cykelreparatör jag gått till tidigare ligger 3 km bort.

7D272F75-8718-423C-813E-3E04516CA846

Han tycks bo i huset där han har sin cykelverkstad och det stod cyklar och cykelprylar överallt. På trappen låg en hund och sov, och jag förstod att det var ett bra ställe. 😃

7E525424-4E8D-42F3-9099-9FD3799C2F0A

Han kollade igenom min cykel och konstaterade att båda däcken var gamla, spruckna och behövdes bytas, att växeln var trasig och att cykelkorgen bak både var bucklig och rostig. Vi bestämde tillsammans att han skulle fixa allt! När han gick igenom det med mej kändes det som om det skulle bli ”billigt”, fast ingen sa ett ljud om priset.

Han sa att han skulle ringa mej och säga när den var klar, men ”troligen i morgon”.

B5FA05DA-D843-42C0-A296-BC8189D51E40.jpeg

Jag vet inte om han ringt, men tror inte det, så jag gick dit igår. Han mindes mej i inte alls, men det är kanske inte så konstigt när man har många kunder…. Jag pekade på min cykel och frågade om han bytt ut däcken. Han såg frågande ut, men jag sa att ”det måste du har gjort för dom gamla däcken hänger här” och så pekade jag på styret. ”Just det ja!” sa han. ”Vad har jag mer gjort?”…. ”Kanske fixat växeln?” frågade jag. ”Ja-just-det-ja!” sa han och visade genom att klicka på växelspaken.

Sen sa jag att bak-korgen skulle bytas ut också. ”Just det! Och jag har beställt korgar. Dom kommer i morgon, så då kan jag montera den om du vill det?”. Det ville jag, så jag sa tack och hej efter att vi bestämt att jag skulle komma tillbaka ”imorgon”.

F6435094-FFF0-4E91-834F-3F762ABC9E20

Idag gick jag dit med hundarna. Jag stod där en stund och väntade medan han pratade med en annan kund. Jag pratade under tiden med kundens lilla son som bland annat visade mej sin Spider-Man-bilstol. När dom åkt började cykelgubben pula med en cykel, så tittade han på mej och sa: ”Hörde inte du till dom?”

”Nä”, sa jag. ”Det här är min cykel och den skulle få en ny korg där bak. Har den kommit?”

504A054A-C2F6-42F0-BF65-FB71A6B90F94

Han tog fram ett gäng korgar ”…som kom idag”, och visade mej dom olika sorterna. Jag sa att jag ville ha en likadan som jag hade och få den på monterad. Det skulle han fixa till ”i morgon”. Så började han berätta om sin hund, som jag vid båda andra tillfällena jag var där både klappat och pratat om (och med).

Jag sa ”tack och hej” och ska återvända i morgon. Jag undrar om han då vet vad han gjort med min cykel….Tur att jag vet det. Och att jag vet vilken cykel som är min. Fortfarande. 😬

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Christer Jönsson

  Tack för att du delar med dig av din vardag har följt dig i flera år och ser fram mot nya inlägg det du skriver är så vardagssaker som man kan jämföra med sitt eget liv då de flesta har liknade erfarenheter men har svårt att sätta det på pränt ha det bra i framtiden men du ska nog inte börja med din nya granne
  Lycka till
  Christer

  Gilla

  Svara
  • Åh! Tack för din jättefina kommentar. Den gjorde mej glad. 😀 Jag aktar mej för grannen. Ska försöka se lite sur ut när jag ser honom…men han leeeer alltid som en solstråle när han ser mej….svårt att inte le tillbaka. 😬

   Gilla

   Svara
 2. Måste vara knepigt för den mannen att para ihop rätt cykel med rätt kund. Undrar om han är orolig för det eller om han är lugnet själv. Rolig berättelse..kanske blir det en tummetott..

  Gilla

  Svara
  • Exakt! Men har verkar varken stressad eller orolig. Han har varma, smälla, pigga ögon och verkar inte bry sej om att han inte vet vad han gjort… Jag förstår inte dock hur han vet vad han ska göra!? Men,men…inte mitt problem. Än! 😬

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: