RSS Flöde

…som kackerlackor/erviluca

Postat den

 

5B173BED-F909-47CB-9E67-84672B2020E0.jpeg

Jag minns när man klev in i köket i det hus mamma och pappa bodde i i Botswana (i Afrika) i slutet av 70-talet. När man tände lampan lät det *RASSEL* och hundratals kackerlackor försvann in i skrymslen och vrår överallt.

*ryser*

Precis så upplever jag SD-anhängare nu. Jag upplever att dom finns överallt och snokar och gräver och stökar till, är äckliga och effektiva och kör över allt och alla.

Men så fort man tänder lyset:

                                        *RASSEL*

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. 😀
  Det var en mycket bra jämförelse. Ännu bättre passar epitetet på våldsamma hatiska grupperingar såsom Nordisk Motståndsrörelse (NMR).

  När jag ser bilder på dem så ser jag hur det förvridna hatet i deras ansikten överskuggar allt vad medmänsklighet och kärlek heter. Det är riktigt jäkla läskigt!

  // Kao

  Gilla

  Svara
  • Så fort man skriver något på FB nuförtiden är det någon annan som får det till att det är flyktingars fel….och så blir hela inlägget liksom förstört. Det går inte att diskutera något på ett normalt sätt. Men i VERKLIGHETEN finns dom inte, och många är anonyma….

   Gilla

   Svara
 2. Jag menar givetvis inte att flyktingar är kackerlackor, jag menar att det rasslar om dem *hua*. Däremot ser jag såna som NMR som kackerlackor.

  PS. Det fungerar tyvärr så på twitter också. Folk går som på tånaglarna som vaktsoldater för att få chansen att kalla andra rasist. Jag har bivit kallad allt från kommunist till sd-are och rasist till vete fan vad. Så du är inte ensam.
  // Kao

  Gilla

  Svara
  • Jag tänkte lite tvärtom, att rasistiska kommentarer söker sej in överallt – även om inlägget handlar om….duschdraperier inledningsvis (!), liksom. Och DET stör mej ofantligt. Men i verkligheten tycks dom inte finnas…iallafall inte nära mej.

   Gilla

   Svara
   • Bådadera, skulle jag säga.
    Ja, det är ytterst störande. Spelar ingen roll, jag diskuterar ofta bostadsfrågor på sociala medier och alltid kommer det någon som påstår att jag vill bo i Venezuela och att jag är kommunist – för att jag vill att man ska bygga flera billigare hyresrätter – och för att jag är emot marknadshyror. Visst, det är ytterst märkligt.

    // Kao

    Gilla

    Svara
    • Vad är det för fel med att vara kommunist då? 😜

     Gillad av 1 person

     Svara
     • Det har jag aldrig påstått. Folk får vara vad de vill för min del, så länge de inte skadar andra människor. Tanken är dock fri.

      Vad jag skriver är att så fort man visar att man bryr sej om andra människor så är man i vissas ögon kommunist, särskilt på twitter. Tycker det säger mer om den som påstår det än om mej eller andra som de hoppar på av samma anledning.

      Jag är demokratisk socialist och vill ha den blandekonomi som vi hade i Sverige på-50-70-talet = marknads- OCH planekonomi. En fördelningspolitik värd namnet. Och en människosyn värd namnet, där man varken är naiv eller straffande. Där man ser orsak och verkan.

      I andra sammanhang då det diskuteras flyktingar och invandrare är jag plötsligt inte längre kommunist. Vissa anser då att jag plötsligt är både fascist och sverigedemokrat för att jag t.ex anser att det är bra för de invandrades egen skull för att komma in i samhället om de kan svenska språket. Att jag tycker att såna som inte har medborgarskap och har begått mycket grova brott här ska utvisas efter straffet ses heller inte med blida ögon. Då är jag muslimhatare och vete tusan allt. Vilket är helt fel! Eller för att jag tycker att vi inte ska släppa hem såna som stridit för IS/Daesh och inte har svenskt medborgarskap. Om jag kritiserar Israels politik mot palestinierna kallas jag antisemit/judehatare av somliga.

      Jag är givetvis inte ensam om att bli etiketterad, inte alls. Men föredrar att få bestämma själv vem och vad jag är.

      Hela den sortens debattklimat visar att man tydligen måste vara i någon slags politisk fålla och tycka likadant som alla andra i den fållan om precis allting. Sånt gör mej förbannad. / De som du beskriver som halkar in på helt andra saker än det som samtalet gäller är ofta såna som inte kan svara på frågor eftersom de inte har belägg för det de pratar om. Att utveckla sina tankegångar. Många bara kastar ur sej saker för att ha nåt att säga och/eller för att provocera.

      Det här går att skriva mycket mer om, men jag stannar här.

      // Kao

      Gilla

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: