RSS Flöde

Loppisar och auktioner och sånt/erviluca

Postat den

7CEE1304-A7AE-4D43-B68D-9109D3C1F396

 

Plötsligt är jag intresserad av auktioner. Det som väckt mitt intresse är att jag råkade titta på ”Auktionssommar” på SVT, och såg flera avsnitt därefter.

21D8F8F6-A951-4EB2-989E-DEAD8082459B

Visserligen har ett visst nyfiket intresse alltid legat där,  bakom allt annat, sedan ”på-landet-grannen” Martin (jämnårig med mej) ropade in en jättefin kökssoffa för 25 öre vid 12 års ålder, som vi sedan satt i och spelade Poker med tändstickor som insats…men jag har aldrig låtit/orkat/kunnat/hunnit/engagerat mej i utvecklat det intresset.

Troligen eftersom det funnits en massa andra intressen samt barn och LIVET som kommit emellan. TIDEN har inte räckt till! Ska jag skriva ett helt blogginlägg om det också nu!? Va!? 🤔🤭🤪

90815450-DC62-46F7-AD0B-2B7E3EE4C235

Jag har alltid gillat loppisar – speciellt jättestora med tusentals prylar; från små klistermärken till stora byråer – och gärna i en gammal lada med lukt av hö och ”landet”. Det ska vara rörigt och så ska man fråga ägaren: ”Vad kostar den här?” och då ska ägaren svara ”Hmmmm…” (och tänka efter lite) och sen säga ”…20 kr!”. Billigt ska det vara och priset ska sättas med känsla i stunden.

Mitt nyväckta auktionsintresse gör att jag hamnar på en auktionssida på nätet där man auktionerar ut saker som polisen fått in, men inte fått någon ägare till.

1DA37D2E-0C2F-4C65-8FB6-D3B55B4028CD

Wow!” liksom. Nu vill jag flytta till en röd stuga med vita knutar och fylla den med enbart loppis- och auktionsmöbler. Åh, vad fint det ska bli!

Back in reality ser jag mej omkring i min lägenhet på 4:e våningen i ett 70-talshus med nyrenoverad modern inredning….och jag ser IKEA-hyllorna Billy sittandes i Mio-soffan….

 

1528E6DC-63B9-4DD8-9846-BCD1F1C3A239.jpeg

….och så tänker jag: ”Det får bli när jag går i pension. Då när jag ändå mest ska sitta och skriva….och träna och/eller gå långa promenader i skogen med mina hundar………och umgås med mina barnbarn…….och föda upp hundar….och ha några cornish Rex eller sphynx (kattsorter)……och……och…..och…..

B2F90841-327D-4BFD-AE71-10F63460C5B2

….ligga i en hängmatta mellan två palmer med en drink i handen och läsa en bra bok eller bara blunda och njuta eller lyssna på nån bra pod eller…..och…..och….och……”.

Däremellan kan jag gå på loppisar och åka på auktioner….

Typ.

….och hur var det nu med att Planera Framtiden….🤭🤔

Å andra sidan är det viktigt att få drömma….

….eller nåt.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Jag älskar också loppisar. Var faktiskt idag i Åkersberga på bakluckeloppis. Annars är ju Täby o Solvalla bra. Det är också ofta billigare än dessa loppislador.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: