RSS Flöde

Uppe i det blå…. /erviluca

question1_52271093

Jag pratar rätt ut i luften, i bilen. Så är det i moderna bilar. I alla fall i Volvo. I alla fall i min Volvo.

Man kopplar ihop sin mobil med datorn i bilen på nåt vänster och sen – VOALA! – så kan man prata rätt ut i luften när mobilen ringer. Fast först måste man trycka på ”OK-knappen”, men det går skitlätt! Sen sitter man där och skriker rätt ut och får svar from above. Liksom. Viktigt är att inte prata Hemligheter om man har en passagerare…

Man kan också trycka på en knapp där det är en man i profil som har öppen mun. Sen kan man säga något rätt ut. Idag sa jag: ”MOBIL” (eller sa jag ”TELEFON”? Minns inte). Då dök alla människor jag har i mobilen upp i en rad på displayen och sen var det bara att rulla fram till rätt person och klicka på ”OK”. Okey-rullknappen sitter på ratten. Ifall du undrar.

CNV00012

Jag ringde Mellan, för han hade SMS:at mej att han fått tid för sin FÖRSTA anställningsintervju (HÅLL TUMMARNA ALLIHOP!) i morgon. Vi pratade lite om det och jag gav lite råd på hans ofrågade frågor. Tyyyypiskt mammor (och pappor)!

Sen frågade han var jag var och när jag skulle komma hem. Jag tyckte det var en lite´konstig fråga eftersom jag varit i Dalarna nu varje vecka sedan första veckan i augusti, men jag svarade ändå att jag var i Dalarna.

dcd6f-cell-phone-zoom

Han var tyst något längre än vanligt – som om han tänkte – och sen sa han: ”När kommer du hem då?

”På fredag, som vanligt!” svarade jag.

Sen var han lite extra tyst igen och så sa han:

”Jag trodde du var i Borlänge, typ….”

”Ja, jag är i Borlänge i DALARNA!” svarade jag.

”Jahaaaa! Ligger Dalarna i Borlänge?” sa han och lät överraskad.

Ja, han har gått 10 år i grundskolan och 3 år i gymnasiet.  Jag lovar!

image

 

”Eeeeeeh, Borlänge ligger i Dalarna, precis som Falun och alla andra ställen jag åker runt till nuförtiden på mitt nya jobb… Jag jobbar i DALARNA!” sa jag förklarande.

”JAHA!” sa han, som om det gick upp ett ljus plötsligt. Sen la han till: ”Det är ju LÅNGT bort!!”

”Eeeeh, ja, jag vet!” sa jag och sen sa jag ”God dag Yxskaft!” NOT! ”Det är därför jag är här hela veckorna och kommer hem på fredagar”, förklarade jag.

 

”Jahaaaaaa!” sa han.

himmel

 

Ja, han är väldigt mycket ”uppe i det blå” och ”någon-annan-stans-än-vi-vanliga-dödliga”….men ändå! Det tog alltså 1,5 månad för honom att fatta att jag jobbar i Dalarna nuförtiden….

Jag undrar om han vet vad jag jobbar med…. 😛

 

Fotnot, typ

…………………………………………………………………………………………………………………..

För er som inte känner till mej och min familj: Mellan är MIN SON och har bott med mej dom senaste….19 åren! Och, ja, jag pratar med honom. Och ja, jag har berättat för honom om mitt nya jobb – när jag fick det, och inför att jag skulle börja, och varje helg sedan jag började.

NU gick det alltså upp för honom VAR jag jobbar.

MEN….vet han med VAD???

Det blir spännande att höra!

To be continued…..

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: