RSS Flöde

Hur kan vi hjälpa? /erviluca

Postat den

Ska det vara så här?

Att Vissa människor är så elaka mot Andra människor, att Andra människor måste fly??

Ska det vara så här?

Att Ett gäng människor driver ett Annat gäng människor  ut ur sitt eget land, så att dom under flykten skadas både fysiskt och psykiskt, och så att en del till och med dör!?

Ska det vara så?

Är det mänskligt?

Är det mänskligt att ett gäng människor flyr från ett annat gäng människor, och när dom kommer till gränsen där ytterligare ett gäng människor bor och lever, stoppas bara för att dom inte föddes på Andra Sidan av gränsen?

Och om dom tar sej vidare till Andra Sidan Gränsen, har dom ytterligare X antal gränser att passera innan dom kan stanna, och vid varje gräns är det människor som står, med eller utan vapen och taggtråd, och skriker: ”STOPP!”

Ska det vara så att bara Vissa Utvalda får leva vidare, medan andra helt enkelt får gå under – fysiskt eller psykiskt?

Ska det vara så att ju Rikare Land och ju färre människor som bor i landet, desto färre vill dom människorna ta emot ”Dom där som är Annorlunda”?

”Dom får väl liksom skylla sej själva att dom föddes och bodde i det landet. Liksom. Eller nåt. Vårt stora fria land kan liksom bli fullt. Eller nåt. Eller så kan dom där ta över. Typ. Man måste passa sej.” Eller nåt.

”Är dom Människor?? Människor som vi, i vårt land?? Näe, dom är inte som vi – dom pratar ju inte samma språk! Och så har dom så konstiga kläder.”

Ska det vara så?

Ska det vara så att halva jordens befolkning ska dö ut och vi Starka Friska Rika ska liksom bli kvar. Ensamma. Med våra pengar, stora landområden och blå ögon….?

Ska det vara så?

Är vi liksom bättre? Eller har vi bara haft tur?

Vad är det som gör att dom rikaste familjerna i Danderyd, med sina stora villor och tomter, verkligen INTE kan ta emot flyktingar alls, medan familjerna i lägenheter i Norberg kan ta emot flera stycken??

Jag förstår inte.

Och så undrar jag vad vi, här i vårt rika och bekväma ”sitta-i-soffan-och-fisa-liv”, kan göra för att människorna som bor i Dom Andra Länderna Där man inte kan bo kvar, ska göra för att hjälpa dom DÄR att få/kunna bo kvar?

Eller är det meningen att vi bara ska sitta och se på när Dom Elaka slaktar och bombar dom som inte orkar fly, och sen stoppa dom som orkar och kan fly?

Eller vad?

Jag trodde att ”vara mänsklig” betydde att vara empatisk och inkännande, men jag hade nog fel….

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: