RSS Flöde

Långsamt börjar jag förstå…./erviluca

Postat den

Sönerna som små barn 003

….hur killar funkar.

När jag växte upp hade jag ingen aaaaaning. Vi var tre, nej fyra, tjejer i familjen och en Väldigt Hemlig man (= pappa), som alltid var Frånvarande, så min kunskap om Män var ungefär lika med Noll.

Jag hade många kompisar i tonåren som var killar, och så hade jag kärleksrelationer – eller var bara kär – typ, alltid, men det betyder inte att jag någonsin förstod mej på killar.

Under en lååååååååååång period trodde jag att killar och tjejer var på ett ungefär likadana och tänkte på ett ungefär likadant….för på 70-talet skulle alla vara UNISEX = Likadana, fast vi inte var det. Sen att jag inte förstod mej på killar alls, eller hur dom tänker/tänkte, trodde jag inte alls hade med könet att göra utan mer med….något annat.

10233742 Boys And Girls Discussing While Sitting On Street

Tänk vad vi tjejer DISKUTERADE vad vi trodde killarna tänkte och tyckte och vad vi FUNDERADE på vad dom MENADE när dom gjorde och sa olika saker.

Tänk om jag hade förstått att killar inte TÄNKER åt höger och vänster och runtomkring i förton finurliga och trassliga håll! Tänk om jag hade fattat att ”ja” är JA och ”nej” är NEJ och att ”jag tänkte inte på det” betyder faktiskt att dom inte tänkte på det!

Det var först när jag fick min första son som jag började ANA att vi i GRUNDEN är olika.

Och då tycker jag att OLIKA är bra, men att tro att man är LIKA och utgå från det, blir så fel.

Sönerna som små barn 005

Tack Gode Gud att jag fick fyra söner. För OJ vad jag lärt mej mycket av det!

TACK!

Bara den här lilla saken att jag bad Minsting ”fotografera MYCKET” när han var med sin klass i Berlin häromdagen. Givetvis menade jag att han skulle fotografera sina kompisar och vad dom gjorde (!) för jag tänkte att det vore kul för honom att i FRAMTIDEN se dom här bilderna och MINNAS.

Men va faan – jag glömde ju att han är kille (och INTE har några systrar, för det spelar roll för hur en kille utvecklas och tänker)….

Vad fotograferade han?
//

Private House in Berlin by David Chippervield Architect 1

Lydigt tog han MÅNGA bilder….på hus och SAKER. Han lyckades ta ungefär 50 bilder, men inte en enda bild på MÄNNISKOR, eller på sina klasskompisar! Skickligt!

Låååååååångsamt börjar jag förstå hur killar funkar, så NU kan jag träffa en man, och kanske eventuellt fungera ihop med en sådan Varelse….

…och förstå hans Underliga tankegångar.

Det gäller bara att han förstår mina också….

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: