RSS Flöde

Jämförelser /erviluca

Postat den

 

Dance Image

 

När jag var ung älskade jag att dansa. Jag kunde dansa hur länge och hur mycket som helst! I loved it!! Jag ville hela tiden lära mej mer och mer, och jag tränade flera gånger i veckan, flera timmar åt gången, för att bli bättre och bättre, och jag älskade varje steg (nästan).

När jag bodde i Sala använde vi fönstrerna i Idrottshallen som speglar för att se om vi gjorde rätt, och för att se hur vi såg ut när vi dansade. Sedan flyttade jag till Sigtuna, och därefter Stockholm och dansade på Balettakademien, och sedan på Kulturama (som då hette ”Svenska Artist- och Musikerskolan”) och där hade dom speglar överallt!

Marie Milton

Men det var DÅ jag föll och insåg mina fel och brister…För i Sala var jag DUKTIG, men när jag kom till Stockholm var jag en av dom sämre. Jämförelsen gjorde alltså att jag kände mej sämre och att jag tappade självförtroendet i dans rätt rejält. Det gjorde också att det inte kändes lika härligt att dansa längre, även om jag fortfarande älskade det. Jag var irriterad på min kropp som inte gjorde exakt som jag ville, och jag såg ju att andra kunde och gjorde bättre, fattade fortare och var smidigare. Jag tyckte dessutom att jag var lite för tjock (55 kg, 167 cm…..)!

Jämförelserna fick mej att må dåligt.

I JÄMFÖRELSE med andra kan vi känna oss BÄTTRE eller SÄMRE. Utan jämförelser mår vi bara som vi gör, liksom.

En del små barn älskar att rita och dom visar oss sina härliga teckningar, men så kommer det en dag när dom tycker att allt dom ritar är fult. Dom har börjat jämföra….

Specialty Girl peace love shirt with Z Cavaricci jeans with glittery butterflies, polkadot socks and Umi silver loafers.

Lilla Lisa är överlycklig över sina nya jeans och gör hoppsasteg hela vägen till skolan för att få visa sej i dom. När hon kommer dit har Molly också fått nya jeans, men mycket dyrare och med ett märke som är mycket viktigare och finare (förstår Lisa). Plötsligt är Lisas byxor ”fula” och hon vill inte ha dom på sej igen.

Om man INTE jämförde sej med någon eller något skulle man må ganska bra, tror jag. Man skulle ha på sej kläder som kändes sköna, bo i hus som man trivdes i, göra saker för att må bra och fokusera på hur det kändes inuti, i just mej.

Så, kanske jag skulle försöka leva utan att jämföra….iallafall en dag, eller två, om det går, bara för att se om det hjälper mej mot….Nirvana.

Typ.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: