RSS Flöde

I Lugna Trygga Sverige / erviluca

Postat den

Här har vi inte haft några krig på 200 år. Här har vi lugn och ro, och vi bråkar knappt med varandra. Vi lever i värsta freden, alla har mat för dagen (nästan alla iallafall) och dom flesta har tak över huvudet än så länge. Ja, jag vet att det finns många hemlösa, men nu skriver jag om landet i stort.

Vi har det rätt bra.

 

Ända skapar vi ”Livsfaror” omkring oss hela tiden. Farlighetsgrejer, som inte ÄR farliga. Vi ser faror ”överallt”. Allt som är Annorlunda och Nytt är Farligt. Många maträtter är Farliga. Många ingredienser är Farliga. Att träna på olika fel sätt är farligt. Att inte träna är farligt. Att dricka alkohol är farligt. Att skjuta med raketer på nyår är farligt (iallafall för hundarna). Att leva är farligt.

 

Och ändå bor vi i ett av dom mest OFARLIGA länderna i hela världen!

Jisses!

Kanske behöver människor faror. För annars blir vi uttråkade och deprimerade.

Neighbors talking over garden the fence Stock Photo

Vi måste reta oss på att grannens gräs inte blivit klippt, eller på att grannen inte skottat bort snön från sin uppfart ordentligt, eller att grannen släpper sin hund lös på sin tomt, eller att grannens katt ligger på min veranda ibland, eller att grannen kommer och frågar om man vill ha en kopp kaffe fast man bestämt sej för att inte umgås med grannarna, eller att grannarnas barn dunkar i väggen/golvet/elementen varje morgon klockan sju, eller på att vissa på gymmet inte torkar av träningsredskapen efter sej, eller att vissa människor kissar i duschen på badhuset (eller t o m i badvattnet!?)…..Det finns mycket att reta sej på, och bli arg på, om man tänker efter…

Thief box art.jpg

…eller när någon lägger ut en bild på Facebook på en kille som alla skriver är en TJUV och då ska människor både hänga och slakta och döda den jäveln ”fittan” (skrev faktiskt någon), fast människor också upprör sej över hur folk i andra länder reagerar när någon betett sej illa på något sätt.

För vi i Sverige är ju så himla bra och HUMANA. Och kloka. Och bra. Och vettiga.

be big enough not to be upset over small things....

Men det är som om att vissa inte har annat att göra än att reta sej på, och uppröra sej över, yttepytte saker.

Men sen tänker jag att någon måste väl göra det också – bry sej om dom små sakerna alltså.

Och jag borde sluta reta mej på det.

Snacka om att kasta sten i glashus.

Men jag tycker faktiskt att man får göra det ibland.

Speciellt på lördagar. 😉

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: