Bevisa eller göra? /erviluca

Postat den

Ibland är det som om det är viktigare att fylla i Rätt Papper i Rätt Ordning på Rätt Sätt och med Rätt Namnunderskrifter, än att verkligen Göra Gott.

Ibland är det som om Bevisen för att man Gjort Rätt är viktigare än att man faktiskt Gjort Bra Saker.

För vad betyder det att man gjort bra saker om det inte kan bevisas?

Det kanske kan bevisas på det sätt att människor man träffat mår bra och kanske har man räddat en och annan från sorg och elände…men vad betyder det när det inte finns några Bevis på att man faktiskt gjort bra saker?

Jag tycker det är viktigt att Bevisa att man inom Socialtjänsten, Skolan, inom Sjukvården gör Bra Saker i Rätt Ordning, men det är ändå som om det blir viktigare att Bevisa på rätt sätt än att Göra på rätt sätt.

Fast det kanske är så; Att förut behövde man bara Göra, och inget bevisa. Och nu, när man insett att hur man behandlar människor måste bevisas, så har pendeln slagit över åt andra hållet, och det blir Bara Beviset som är viktigt.

Om jag bara har lite tålamod kanske alla en vacker dag inser att Både Ock är viktigt, och vågskålarna väger då jämnt.

Och jag kan pusta ut……

…… och sluta reta mej på att Bevisen är viktigare än vad man verkligen Gör.

……………………………………

PS.

Dessutom tar detta ifyllandet av Bevis i pappersform, med rätta namnunderskrifter, så mycket tid ifrån det som är Viktigt, dvs att Göra Gott.

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Läkarna gör sekreterarjobb istället för att träffa patienter. Lärare har administrativ tid istället för att träffa/prata med sina elever. FK och CSN kan bara läsa RÄTT ifyllda blanketter…….
    Instämmer helt!

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar