RSS Flöde

Från det ena till det andra /erviluca

Postat den

I mitt arbete känner jag mej DUKTIG, KOMPETENT och LYCKAD. Jag VET vad jag gör och det är mycket sällan jag är bekymrad, nervös eller orolig för hur jag ska hjälpa en familj vidare/framåt, eller hur jag ska jobba med en familj.  Allt liksom ”kommer av sej självt” – inifrån – och jag kan LITA PÅ mej själv. Det känns tryggt.

Jag är verkligen TRYGG i mitt jobb, och jag tycker att jag gör det bra (för det mesta)! Det är härligt och känns bra. Jag trivs, och t o m älskar mitt jobb.

I det privata är det värre. Jag snubblar, vacklar och undrar och tänker. Känner mej svag och stark och duktig och dålig, om vartannat. Jag är så mycket MÄNNISKA så det är inte klokt!

Och ibland inte klok alls.

Ibland är jag ful och dum och eländig och liten och ”ingen-tycker-om-mej” och ensam och skitig och ”har-det-värst-i-hela-världen” och ”stackars-mej” och ”jag-kan-ingenting-och-är-helt-oduglig-och-inte-värd-att-älskas”…..

….medan jag ibland känner mej stor och stark och duktig och kompetent och klok och vettig och snygg och vacker och ”nästan-bäst” och härlig och Helt Underbar!

Är det det som kallas för att vara Bipolär? Eller Schizofren? 😉

Bah, skoja!

Närå. Ingen diagnos här inte. Bara en massa känslor. Och troligen har jag inte fått lära mej att lägga locket på. Jo, det har jag, förresten – utåt. Men inte i skrift! Ha!

Sen jobbar jag ju med Människors Känslor också – hela tiden – så tanken på dom och hur man använder sej av dom, är ju ständigt aktuellt. Därför är dom inte möjliga att ”begrava”. Typ.

IGÅR hade jag en skvätt av ”Skit på´rej” (=Hela Världen, typ) och det kändes ”Helt Hopplöst!”.

Sen kom en skvätt av Fullkomlig Lycka, då jag fick ett starkt endorfinpåslag, efter ett möte på jobbet med två ”underbara” ungdomar.

Så kom jag hem till hundar, som varit ensamma för länge, och därmed var understimulerade och ”krävde saker” (Flisa blir skitsur när jag är borta för länge, och då ger hon igen när jag kommer hem genom att KRÄVA LEK lääänge efteråt).

Nåja.

Upp-och-ner-och-ner-och-upp, eller….

That´s life!

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: