RSS Flöde

”Kom igen nu, gubbar!!” /erviluca

Postat den

Han låter väldigt arg och irriterad, ganska sträng faktiskt, och jag tänker att ”det är bara att LYDA eller så får man väl smaka på….riset”, eller nåt.

Så låter det.

JAG skulle INTE vilja vara med i det laget! Jag skulle skita på mej, av rädsla, för han fortsätter:

”Nu MÅSTE ni kunna hålla avstånden mellan er!! Jag fattar inte att jag måste säga till om det fortfarande!! Lukas!! Skärp dej!”

Usch, jag ryser av obehag. Han låter så ARG!

”Så dribblar ni bollen runt den högre vänstra skanken som lutar runt hörnet och håller samtidigt koll på var ni har era motspelare, samtidigt som ni…….bla bla bla bla”.

Det låter jättesvårt!

Att hålla koll på allt, samtidigt!

Titta hit och titta dit och dribbla bollen och snurra den runt och bakom och under och hålla koll! Kära nån!

Och gör man INTE som han säger, åker man säkert på en smäll! Han låter sån på rösten.

”Kom igen, gubbar!!! SKÄRP ER NU!!” vrålar han ilsket.

Jag går därifrån. Risken är annars att jag anmäler honom till….Barnombudsmannen!

Eller nåt.

För spelarna är bara i 8-årsåldern.

Jag undrar om ens hjärnan är utvecklad så mycket att en 8-åring KAN ”titta hit och dribbla dit och hålla koll på Allt Annat”!?

Inte konstiga att så många småkillar/tjejer SLUTAR spela fotboll/handboll/golf/ishockey när tränaren låter som om han skulle mörda en om man gjorde fel!

Jag trodde idrott och sånt skulle vara KUL! Iallafall under barnaåren.

Men, men….

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. nej, hjärnan är inte utvecklad i den åldern för strategiskt tänkande, i den åldern ska man träna motorik och bara ha kul när man spelar. Gubbjäkel

  Gilla

  Svara
  • Ja, vore jag lite modigare, skulle jag ha tagit honom åt sidan och frågat vad han sysslar med, men jag gick bara förbi fotbollsplanen, på min promenad med hundarna. Usch, vilken fegis jag är! Men varför reagerar inte föräldrarna??

   Gilla

   Svara
 2. nää, nu får jag ta och logga in, jag är bara lite lat tror jag, eller mkt. Hälsningar v-slip och trevlig helg

  Gilla

  Svara
 3. Håller med dig om att det ska vara roligt med sport för barn, men där låter mer skrämmande…!

  Gilla

  Svara
  • Usch ja! Dom som tränar små fotbollsspelare är ju bara vanliga pappor och män/kvinnor som vill det. Ingen utbildning eller koll på om man är en bra tränare för små barn…vad jag vet.

   Gilla

   Svara
 4. Felix spelade fotbollscup i helgen och det första laget han mötte hade en sådan där vidrig tränare som du beskriver här ovan. Han skrek nedsättande om både egna och andras spelare, han suckade och stånkade ljudligt när hans spelare missade en boll, han strödde invektiv omkring sig som en bajsnödig hare sprider små runda bajsbollar (massor, ofta och i klunga med andra ord). Jag hade sådan fruktansvärd lust att gå upp till honom och säga något synnerligen elakt alternativt sparka honom skithårt i arslet eller sätta krokben för honom, men han var rätt välbyggd så jag nöjde mig med att lipa bakom hans rygg. Dessutom ville jag ju inte uppföra mig som honom framför Felix och hans lagkamrater. Men bästa ”reaktionen” blev att Felix lag vann med 6-0 och Felix gjorde ett mål. Där fick den tränaren så han teg. Ha ha!

  Gilla

  Svara
 5. I got what you mean , thankyou for posting .Woh I am happy to find this website through google. ”Delay is preferable to error.” by Thomas Jefferson.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: