RSS Flöde

Om jag var man…. /erviluca

Postat den

….så skulle  jag kunna få vara ”lite slarvig” och ”tappa kläderna” lite här och där, för kvinnorna runt mej skulle bara sucka lite uppgivet och plocka upp efter mej – alternativt tjata och gnälla lite – men dom skulle ”stå ut” och älska mej ändå.

….så kunde jag luffsa runt ensam i skogen med mina hundar, gegga ner bilen lite med hundarnas leriga tassar, och efteråt bli förvånad när ”kvinnorna omkring mej” suckade över hur ”jag” geggat ner bilen, och sen skulle dom suckande torka ur den åt mej.

….så skulle jag kunna tycka att alla borde hurra och klappa händerna när jag äntligen städar, och faktiskt nästan kräva det! Och om dom inte gjorde det skulle jag kunna vara lite sur en stund, över ett stort glas öl. Framför TV:n. Sen skulle jag kunna ”rida på” att jag faktiskt städade och tvättade golvet läääänge efter det. Typ 2-3 veckor.

….så skulle jag kunna tycka det är rätt tråkigt att laga mat, utan att någon tyckte det var konstigt. Men hurra över att jag faktiskt gjorde det ändå, då och då.

….så skulle Världen stå och HURRA över mej som varit ensamstående pappa, och därmed varit så DUKTIG, så länge! Dessutom skulle äldre kvinnliga släktingar, och vänner, stå i kö över att vilja avlasta mej, så att jag fick lite Egen Tid också, så att jag inte skulle ”ge upp”.

….skulle jag kunna gå omkring i gamla slitna långkalsonger med stora knähäng och en gammal t-shirt hela dagen utan att någon tyckte det var konstigt eller äckligt.

….skulle jag kunna säga att jag ”knullat med XX kvinnor” utan att någon höjde på ögonbrynen, utan kanske t o m tyckte det var lite manligt och ”coolt”.

….skulle jag kunna säga att jag gillar att vara ifred och ensam, utan att anses udda och konstig.

….skulle jag kunna sitta och titta på TV en hel dag utan att anses udda eller konstig.

….skulle jag kunna ha ett BERG av odiskad disk, för att jag bestämt mej för att ”bara diska på torsdagar” utan att någon brydde sej. Eller så kom det över ett gäng kvinnor och diskade ÅT mej. Kanske. För att dom tyckte att det var så jobbigt för mej att både ha heltidsjobb, tre tonårsdöttrar och tre hundar….och kanske dom skulle komma med små matpaket också.

….skulle det vara okey för ”folk” att komma hem till mej och fast det var urstökigt skulle dom ursäkta mej (inom sej) för dom skulle förstå att jag varken har tid eller lust att ägna mej åt städning, eftersom jag är MAN och har andra Viktiga Intressen, eller orkar helt enkelt inte. Och jag skulle inte skämmas. För jag tog ju hand om mina baaaarn, och det räcker ju, när man är man.

….skulle det vara okey att ”glömma bort” när folk fyller år, vem det än är! För en man som ”glömmer bort” är ursäktad.

….skulle det vara okey att inte ringa till släkt och vänner så ofta, för sånt behöver inte män komma ihåg/alternativt göra. Det gör flickvännerna, tjejerna, döttrarna, dom kvinnliga släktingarna. Som man FÅR man ”glömma”, eller strunta i det.

….skulle det vara okey att jag försvann i 2 timmar, för att stå i garaget och greja med någon ”viktig grej”, försvinna till gymet eller till något annat Viktigt Ställe, och ingen skulle tycka det var konstigt att jag behövde vara ifred eller göra ”mina grejer”.

….skulle jag kunna ligga i badkaret, ta en öl och pilla på snoppen en läääääänge – ba´fatt det är så mysigt!

 

 

 

 

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Är du min man?????

  Gilla

  Svara
 2. What’s up, I want to subscribe for this weblog to get hottest updates, therefore where can i do it please help out.|

  Gilla

  Svara
 3. Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: