RSS Flöde

Öppet brev till (Roger) Akelius/erviluca

Postat den

Akelius 2

Sedan jag flyttade till Akelius bostäder är jag FAST. Helt och hållet fast. Akelius håller fast mej i ett järngrepp.

Jag försöker byta bostad, och klickar på bostäder (på hemsidan) som blir lediga inom Akelius, men trots att jag har s k ”förtur” (eftersom alla som redan bor i Akelius har förtur) har jag inte fått erbjudande om någon bostad än, efter 5 års klickande på olika bostäder.

byta-bostad

Jag vill flytta för att jag behöver en mindre och billigare bostad, närmare mitt jobb. Så enkelt är det.

När jag flyttade in hade jag ett jobb NÄRA huset där vi bor och så hade jag TRE söner. Nu har jag ett jobb inne i Stockholm och endast EN son kvar hemma (och han ska också snart flytta ut). 

inside the box

När jag i desperation skrivit brev och mail till Akelius så får jag väldigt anonyma svar (sånt som redan står på hemsidan) och inget person att vända mej till. Dock har någon föreslagit mej att försöka byta lägenhet UTANFÖR Akelius, vilket jag också givetvis försökt göra i 5 år.

Byta bostad.jpg

Grejen är bara att det står inte människor i kö direkt att flytta ifrån Stockholm till Åkersberga….plus att OM någon vill flytta till Åkersberga så kanske dom inte vill ha just min lägenhet. Så det är alltså svårt.

stor familj.jpg

Det har dock hänt – TVÅ gånger på dessa 5 år att en familj VELAT byta. Vid ena tillfället hade familjen sin släkt i Åkersberga, vid andra tillfället (som är NU) har dom inte det men dom längtar VANSINNIGT efter att byta till en större lägenhet och det spelar ingen roll VAR.

possible.png

Första gången blev jag superglad! Och kände ÄNTLIGEN!!

”Äntligen ska jag få flytta närmare mitt jobb (!) – det tar över 1 timme enkel väg – och äntligen ska jag få en mindre lägenhet med lägre hyra som passar mej bättre! Tjohoooo!!” .

LYCKA!

nej 3

I drygt 2 månader var jag glad (för så lång tid tar det för Akelius att svara på ansökan om byte) och jag ”möblerade” min nya lägenhet i huvudet och kände lättnad över att i framtiden slippa resa 2 timmar varje dag och kände mej lycklig över den ekonomiska lättnaden flytten skulle innebära.

Ja, jag är en sån som tar ut glädje i förskott och TROR på att det ska lösa sej INNAN det löst sej.

Så kom svaret: ”Vi godkänner dem inte”.

”Eeeeh, va?!? Dom har ju högre inkomst än jag! Dom är ju TVÅ vuxna och jag är ensam! Eeeeh, va?!?”

Signboard with two signs saying - Try again - Give up - pointing

Det var inte förhandlingsbart. Punkt.

Min glädje förvandlades till smulor vid fotknölarna, men det är (alltid) bara att ”bita ihop och ta nya tag”. Trots att det var FÖRSTA gången på flera år som en familj ville ha min lägenhet och jag ville ha deras. Det är ju som en förälskelse. Det ska funka åt båda håll.

åh nej.gif

Nu är jag där igen. En familj vill ha min lägenhet. Och jag vill ha deras. Kvinnan är föräldraledig och ”därför kommer vi inte riktigt upp i 3 x hyran = inkomsten….men vi försöker ändå…”. Jag tänker att ”självklart går det!” (faan vad jag är positiv! pust!). Men idag hörde kvinnan av sej; ”Akelius godkänner oss inte.”

perfect-match.jpg

Jag ser mej omkring i området. Den här familjen skulle passa perfekt i det här huset på den här gården. Barnen skulle ha jättekul och leka med dom andra barnen i samma ålder, och dom skulle få utrymme i lägenheten så att dom slipper tränga ihop sej som dom gör nu. 

VAFAAN!?!?

fastkedjad.png

Jag blir lite paranoid: Det kanske är så att Akelius absolut vill ha kvar mej som hyresgäst? Alltså, självklart vill jag ha en bostad – det är inte det! Men varför godkänner dom INGEN hyresgäst som vill byta bostad med mej?? När det äntligen händer, säger Akelius ”NEJ! Nope! Njet!”. Och så stirrar dom sej blinda på siffror och fyrkanter, utan att ens för en sekund se om familjen skulle passa, om ekonomin kommer att förändras etc.

Är det ens värt att försöka igen?

rik och bortskämd

För OM man är rik och har en stor familj, så köper man ett hus. Om man inte kan köpa hus eller lägenhet så vill man hyra, och vill man hyra i Åkersberga så gäller Akelius. Men Akelius tycks endast vilja ha RIKA personer. Rika personer köper hus eller lägenhet. Alltså är jag fast.

inlåst i bur

I´m stuck!

Hjälp!


Fotnot.

Roger Akelius som skapade Akelius Bostäder är en man som skänker mycket till välgörenhet och hjälper människor i nöd. Ja, jag har gjort min läxa och läst på om Akelius.

roger akelius.jpg

#rogerakelius

Kära Roger Akelius! Jag själv har hjälpt människor i nöd HELA MITT VUXNA LIV på olika sätt. Numera jobbar jag på Stadsmissionen och HJÄLPER FAMILJER på olika sätt. Borde inte det var lite ”förtursskapande” eller i alla fall lite ”…men då hjälper vi henne lite extra, eftersom hon hjälper ANDRA och har gjort hela livet”. Lite så. Tycker jag. DS.

#hjälpmänniskorinöd #hjälpa #bytabostad #närmarejobbet #billigarehyra

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: