RSS Flöde

Flyktingsmugglarna – onda eller goda? /erviluca

flyktingar i båt 2

Är flyktingsmugglarna onda eller goda?

Människor som flyr ifrån sina länder för att det är krig, eller av andra anledningar, KAN lämna landet pga att det finns andra människor som hjälper dom. Det kostar mycket pengar. Kanske flyktingsmugglarna tjänar multum på det, men då borde dom ju sluta efter att ha smugglat ett par gånger…och leva på pengarna….

flyktingar i båt 3

Eller är det så att dom tar mycket betalt för att det kostar att fixa allt omkring smugglingen, och att dom egentligen är Goda Människor som bara vill hjälpa andra människor att fly?

FINNS det sjödugliga båtar i landet, som smugglarna KAN köpa/hyra/låna, eller fixar dom odugliga båtar för att dom inte hittar andra, och människor är så desperata så hellre en halvtaskig båt – innebärandes ett Hopp om att Överleva, men ändå riskera att drunkna – än att stanna i Helvetet?

flyktingar i båt 4

Och är det så att flyktingsmugglarna trycker in 50 människor i en lastbil av elakhet och illvilja eller beror det på att det var 1000 flyktingar som ville fly och dom kunde bara trycka in 50?

Går det att jämföra med Raol Wallenberg som räddade tusentals judar från förintelse? Var han smugglare? Var han ond i nazisternas ögon? Var han en ”flyktingsmugglare”? Då, alltså.

flyktingar i båt 5

Vad skulle hända om alla flyktingsmugglare slutade smuggla? Hur skulle då människorna ta sej ifrån sina länder?

Det är så konstigt att det är HEMSKT med flyktingsmugglare och att dom är ONDA, men när flyktingarna väl räddas av Dom Goda, så får dom vandra vidare – blir räddade!

”Du får inte ta dej ur landet, för det är förbjudet, men OM du gör det, hjälper vi dej!”

”Kliv inte på en Livsfarlig båt – för det är olagligt och farligt och du kan dö (!) – men OM du klarar dej, kan du bli räddad for ever and ever!”

Jag förstår inte.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: