RSS Flöde

HUNDÄGARE ÄGER /erviluca

Postat den

Enligt statistik jag hittat på nätet fanns det ca 4000 hundÄGARE i Österåkers kommun för några år sedan. Om jag då utgår ifrån att det ökat lite sedan dess så gissar jag på….4500 hundÄGARE nu. Varje hundÄGARE har minst en hund, kan vi utgå ifrån. En del har två. Några har fler. Därför lägger jag till…..hm….1000 hundar. Det blir 5500 hundar i Österåkers kommun. Sen är det ett gäng som inte är registrerade. Hur många kan det vara? Hm….346 gissar jag. Det blir alltså 5846 hundar i Österåkers kommun.

Femtusenåttahundrafyrtiosex hundar.

 

Mina två älsklingar! ❤

Jag har två. Dessa två går jag ungefär 4 promenader om dagen med. Tre utav dom promenaderna är i centrala Åkersberga. En är längre och i skogen. Det blir…..1460 promenader/år. En del görs på andra orter och gills därför inte i det här blogginlägget. Dom är Undantag.

Hur många hundar rastas i centrala Åkersberga, tro? Hm. Hur ska jag räkna ut det? Ingen aning. Därför höftar jag. Jag gissar på…..*räknar INTE*…..527. Nä, det bor nog fler i centrala Åkersberga….hm….723.

Vi låtsas att 723 hundar rastas i och omkring centrala Åkersberga varje dag. Åtminstone EN promenad. Om dom rastas fler gånger blir det fler gånger, förstås.

Under mina promenader med mina hundar – 3 gånger i centrala Åkersberga/dag – ser jag bajs på marken ca 3 ggr/promenad, om jag tittar ordentligt. Ibland ser jag ingen bajshög på hela promenaden.

Det betyder att hundÄGARE i Åkersberga är OTROLIGT DUKTIGA på att plocka upp sina hundars bajs.

Själv kan jag berätta att jag nästan alltid plockar upp mina hundars skit. Dom  gånger jag inte gör det skäms jag, som en hund. Och varför plockar jag inte upp bajset vissa gånger?

Gissa!

Svar. Av två anledningar:

1. Jag har GLÖMT bajspåsar (händer väldigt sällan, men det händer. Speciellt vid årsskiftningar då jag bytt jacka och därför inte har fickorna laddade med bajspåsar)

Happy cartoon dog pooping

2. När hundarna bajsar ”för många” gånger, dvs jag kan ha 3-4 bajspåsar med mej, och dom bajsar fler gånger än så. Händer väldigt sällan, men det händer. Ta med fler bajspåsar då! säger då ”hen-som-alltid-gör-allt-rätt” och då svarar jag: ”Ja, MEN även solen har fläckar” (har jag hört).

Det jag ville med detta inlägg var att HYLLA ALLA DUKTIGA HUNDÄGARE i Åkersberga som plockar upp sina hundars bajs så duktigt!

BRAVO!

HUNDÄGARE ÄGER!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Maria Ebbeskog

  Jag låter inte min hund sätta sej och skita var som helst. Trots detta finns det folk som klagar på att jag inte plockar upp hundbajs. Om min hund skiter i diket plockar jag inte upp. Det är inte så vanligt att folk går där. Små barn brukar inte gå i dikena vid vägen . I stan plockar jag alltid upp . Om jag har glömt påsar tar jag några servetter vid nån korvkiosk. En gång sket min hund på gångvägen där jag bor. Tur att jag hade nära hem då så att jag kunde hämta mera påsar. De jag hade med mej hade tagit slut. 😦 Trots detta finns det folk som klagar på mej. Om min hund skiter i ett dike där det är högt med gräs vad gör det? För övrigt har jag svårt att se var han har gjort det. Jag tycker det är fånigt att ta med sej ficklampa som en del gör. Det är dock inte så många som gör det där jag bor. De tycker nog som jag att det ser löjligt ut. En gång sket min hund på väg mot busshållplatsen där det var mycket gräs. Ingen normal plats för folk att gå på. En som kom bakom mej blev arg på mej för att jag inte plockade upp.

  Gilla

  Svara
  • Mina hundar får skita nästan varsomhelst, för om jag stoppar någon utav dom när dom ÄNTLIGEN hittat ”the place to shit on”, så kniper dom ihop och så kan dom bli förstoppade. Dom är som jag… 😛 Jag MÅSTE också skita när jag blir nödig. Fast jag letar inte efter Den Perfekta Platsen, såsom mina hundar gör – speciellt Fiona. OM jag inte har bajspåsar försöker jag givetvis ta bort bajset på annat sätt, med servett, eller genom att sparka undan det eller plocka upp med blad, men ibland går det bara inte.
   Att skälla på hundägare tycks vara helt legalt i detta land. Hundägare SKA man skälla på. Punkt. Och hittar man minsta lilla pyttefel hos en hundägare så ska man skälla ut oss. Sååååå trist!
   Jag undrar också om inte PLASTPÅSARNA som vi lägger skiten i gör mer skada i naturen/miljön än vad bajset gör. Bajset är ju faktiskt bra för gräset och naturen. Men men….TÄNK om NÅGON trampar i bajset! Uj uj uj! Då startar tredje världskriget. För bajs kan man inte torka bort….Uj uj uj! Det är bara att kasta skorna. Och sen dö. 😛

   Gilla

   Svara
 2. Maria ebbeskog

  Jag drar bara bort min hund så att han inte skiter mittt på vägen eller en gångstig. I stan har jag alltid med mej påsar eller så tar jag servetter vid nån korvkiosk.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: