RSS Flöde

I natt sjöng jag i Melodifestivalen /erviluca

Postat den

I natt sjöng jag i den svenska uttagningen till Melodifestivalen.

Det var en plats kvar/över, precis innan Melodifestivalen skulle sändas, så jag ”ställde upp”, för att vara schysst liksom, men hade varken tid eller pengar att fixa med klänning och sånt, så jag tog en gammal kjol och satte på mej, hittade ingen blus så jag tänkte sjunga med bar överkropp (!). ”Det spelar väl ingen roll”…tänkte jag.

Sen hade jag bestämt att sjunga en sång av någon känd grupp, typ Beatles eller nåt…(minns inte), och jag trodde att jag kunde sången ”rätt bra”, men precis innan jag skulle in och sjunga, kom jag  på att jag nog inte kunde den så bra ändå…. Jag sa det till en kvinna, som jobbade där (bakom scenen), som nästan gick i taket av frustration (!), så hon sprang iväg och fixade texten via någon dator, och så sa hon att jag skulle lägga pappret med texten så att tittarna inte såg att jag inte kunde texten.

Precis innan jag gick in tänkte jag att det kanske inte var så bra att sjunga med bar överkropp, för folk kunde bli upprörda, så då tog jag en rosa sjal som jag hade med mej, och virade om brösten! Sen gick jag in och sjöng.

Jag var ganska nervös och osäker och stod där inför miljontals tittare + publik och sjöng sången lite halvtaskigt sådär, och jag sjöng med svag och osäker röst, med gammal ful kjol och rosa sjal virad runt brösten.

Efteråt insåg jag att jag inte borde ha ställt upp alls, och jag skämdes och kände mej dum, men samtidigt kände jag att ”gjort är gjort” och kan inte göras ”ogjort”.

Sen gick jag och satte mej i publiken för att se resten av föreställningen. När jag kom in försökte jag att inte titta på någon och jag försökte ”låtsas som om det regnade”, för jag ville inte veta vad folk tyckte om min insats. Jag förstod ju att den varit helt misslyckad.

Jag satte mej tillrätta i publiken, och då kom Anders Do(en gammal klasskompis som jag var förälskad i i åk 4)  och kramade om mej och sa att det jag gjort varit ”för jävligt dåligt”, och att han inte fattade att jag kunde sätta på mej så otroligt fula kläder, ”….med en SJAL runt brösten! Brösten såg ju helt fyrkantiga ut i den!”, men att det ändå inte spelade någon roll för han tyckte om mej ändå.

Min Storasyster sjöng också, men hon var mycket mer förberedd och hade en väldigt snygg vit-beige klänning på sej och sjöng rätt bra, men hon vann inte (heller).

En kille i publiken (någon kompis´kompis från ungdomsåren: Rolle) hällde ett godisregn över mej när jag satt där i publiken, som för att visa att jag var rätt okey ändå, fast jag gjort ett uselt uppträdande.

Sen sjöng en stor kör  en sång om cancer, och alla i kören hade, eller hade haft, cancer, och då insåg jag att mitt problem (att ha gjort bort mej) var pyttelitet jämfört med alla som kämpade med cancer.

Sen vaknade jag. Och kände mej dum: Jag borde inte ha uppträtt alls! Skäms nästan fortfarande…..

 

😛

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Du är rolig du, och hur du får till det. Orolig att inte göra ett bra ”framträdande” på nya jobbet? Köpt nån ful jumper?

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: