RSS Flöde

Första simturen avklarad /erviluca

Postat den

Jag tänkte åka ”lite längre bort” för att gå ut med hundarna. Åkersberga var fullt av ”tjur-rusare” och jag ville gå i skogen med hundarna.

”Jag åker till Det Gamla El-ljusspåret!” tänkte jag så klokt. ”Där har jag bara blivit utskälld för lösa hundar EN gång, dessutom…” 😉

Så åkte jag dit.

DÄR var ”Tjur Ruset” (ja, dom delar det så på skyltarna, kära Särskrivningsallergiska)!

”Shit bah!” tänkte jag och körde vidare. Och vidare. Förbi. Och långt. Och lite längre.

Och så tog vägen slut, mitt inne i skogen, och jag stannade bilen, och släppte ut hundarna.

”Tjohoooooo!” skrek hundarna (fast tyst). Jag såg det på deras kroppar. Att dom skrek så alltså. Inombords.

Vi gick rätt in i skogen. Jag vände mej om då och då för att titta ut ”landmärken”, typ. Så att jag skulle hitta tillbaka.

Sen började jag tänka på vad ”folk” skulle tro när dom hittade min bil, om tre dagar, med plånboken i handskfacket….och när dom gick hem till mej och märkte att balkongdörren var öppen och fläkten på full fräs…Då skulle ”dom” tänka att ”hon har nog inte givit sej av frivilligt och hon tänkte nog komma hem igen….och det har nog skett en olycka eller kanske hon är kidnappad….” sådär som dom tänker på deckare (som jag aldrig ser, men vet ändå att det är så…). För jag är ju en riktig äkta Vilse-gångare! I kvadrat.

Vi gick lite hit och lite dit, och det var tur att jag tog stövlar, för det var GEGGIGT och BLÖTT.

Så kom vi till en sjö. Flisa kom dit först. Och sen Fiona. Sen Milton. SIST jag.

När jag kom dit simmade/sprattlade Fiona vid sjökanten, halvt skräckslagen, runt runt. Flisa skällde: ”Gå upp på kanten då!!!”. Jag tänkte att jag inte skulle skrämma henne, så jag uppmuntrade henne glatt: ”Kom då! Ja, kom då, Fiona!”. Hon lugnade ner sej, och kravlade sej upp på bergskanten, och såg ut som en liten fågelunge, fast skuttig.

Jag funderade på om jag var tvungen att gå tillbaka med henne på en gång, eftersom hon kanske skulle bli sjuk, av kylan. Men hon verkade BARA glad och lycklig, och skuttade runt, gick ner till sjökanten igen, och såg ut som om hon funderade på att pröva ”det där” igen….

Hon såg inte ut att frysa alls, så jag stod där en stund, medan Flisa stod i vattnet och ”kraffsade och högg” (hennes favoritsysselsättning i vattnet) och Milton och Fiona skuttade runt och ömsom lekte och ömsom nosade runt på allt spännande där i skogen.

Jag stod och funderade på hur härligt det var. Att stå där. Att det är höst. Att ha så fina och underbara hundar, som är så härliga kompisar! Och att jag INTE skulle stå där i skogen, vid sjökanten, och njuta om jag INTE haft hundarna.

Sen gick vi tillbaka till bilen, och jag HITTADE!

Jag HITTADE TILLBAKA!

…..fast jag fick liiiite hjälp av Flisa.

Hallelujah!

Än är inte överraskningarnas tid över.

Och Fiona  har sin första simtur avklarad. Säkert blir det fler. Hon är ju ändå en ”sim- och badhund” där inuti.

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Det hade ju varit helsjukt om du hade stått där utan hundarna, med svart bajspåse i ena handen och koppel och en näve Frolic i den andra handen yttrandes meningar som ”Kom då! Ja, kom då, Fiona!”. Tänk om någon hade sett dig då. Hade kunnat sluta med en iltransport till Psykakuten i Huddinge. Tur att du hade hundarna med dig. Hundar kan man lita på.

  Gilla

  Svara
  • Helt rätt! TUR att hon FANNS, på riktigt. Det stod faktiskt en kille där och tittade på utsikten….och han såg ut att undra: ”Varför ropar hon på en hund, när hon redan har två!?!” Typ.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: