RSS Flöde

Dag 28. Saknad/erviluca

Postat den

 

SAKNAD

Precis som det är med allt annat med mej, så varierar det vad jag saknar, om jag saknar och hur jag saknar.

 

En pappa med dotter….inte jag…inte han… Googlad bild

Jag tänker mycket på min pappa. Han dog i cancer 1989 efter en kort tids sjukdom (5 månader efter upptäckten). Det var så mycket med pappa som ”inte var färdigt”, och det är det som gör att jag tänker mycket på honom. Jag var noga med att tala om för honom att jag älskade honom innan han dog – bl a skrev jag ett brev där jag berättade hur mycket jag älskade honom, för det kändes viktigt att göra det, då.

Men efteråt har jag tänkt: ”Älskade jag verkligen pappa?”

Det låter hårt, men, trots att han FANNS i vårt hus, varje dag – jämt – och trots att mamma och pappa var gifta tills han dog, så fanns han inte ändå – för mej.

Pappa rökte pipa…. Googlad bild

Han var alltid Upptagen med Sitt Eget: Sitt Skapande; sin musik, sitt bridgespelande, sitt viraspelande, sitt skrivande, sitt målande, sitt TV-tittande (!). Han fanns aldrig för mej (oss? jag och mina systrar) och han varken såg eller hörde mej. Jag kan inte minnas att han någonsin TITTADE på mej, eller undrade hur jag mådde, eller ens visste vilken klass jag gick i….eller vem jag var….

 PIANOspel

Min pappa spelade piano – flera timmar varje dag. Googlad bild

Så….tja….jag saknar att ha haft en Riktigt Pappa. Och jag saknar att ha varit älskad av den pappan som fanns. Och jag önskar att jag kunde få ”prata ut” med pappa en sista gång och fråga om han älskade mej.

 

Jag VET att han skulle ha sagt: ”Självklart!” men jag hade velat berätta för honom hur det kändes i hjärtat att inte vara Sedd och inte vara Viktig.

När jag tagit upp det med mamma någon gång, blir hon sur och irriterad och säger: ”Det är väl självklart att han älskade dej!!” men OM det var ”självklart” skulle jag väl inte fråga! Om det kändes i hjärtat att jag var älskad av pappa så skulle jag väl inte undra.

Ibland undrar jag om hela mitt liv varit ett enda långt letande efter Pappas Kärlek….Att hitta män, som varit ”svårfångade” och sedan försöka få dom att älska mej….Att bli älskad ”från början” är inget jag fallit för….utan det är dom ”svåra” som jag ”jagat”…..

En gång skrev jag ett långt brev till honom om detta…Jag var 20 år och hade flyttat hemifrån 2 år tidigare. Pappa hade skrivit ett ”kärleksbrev” till våra hundar, när den sista hunden dog, och det var så vackert och fint så att jag grät när jag läste det. Då skrev jag ett brev tillbaka där jag undrade om han skulle ha skrivit ett lika fint brev om jag dött…och om han älskade mej också.

Det var läskigt att skicka brevet – jag var sååå rädd för svaret. Att få veta att man inte är älskad/sedd av sin förälder är så smärtsamt.

 

Vi hade strävhåriga taxar. Pappa älskade dom! Jag med. Googlad bild.

Han ringde mej och sa, med irritation i rösten: ”Vad fånig du är som är svartsjuk på hundarna!”. Inget mer.

Det gjorde ont och sitter kvar.

Jag saknar kärleken, som jag aldrig fick, från min pappa.

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Jag hade också en frånvarande pappa så jag vet vad du menar.När han väl var hemma med familjen var han full, liksom min *ömma* moder.Känslan av att inte finnas eller vara älskad har bitit sej kvar hela livet.Liksom du har jag bara varit intresserad av *hopplösa*, svårfångade män.Suck!En kram till dej *syster*!

  Gilla

  Svara
  • Min pappa var inte full, ej heller mamma. Så jag hade väl lite mer ”tur” än du… Min senaste äkta man var inte alls svårfångad – däremot lite ”känsloskadad”, men det kanske man är ”lite till mans”….och jag är ju inte heller perfekt….tror jag.Kram tillbaka, sis!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: