RSS Flöde

Min knashund Matilda/erviluca

Postat den

Jag har egentligen två knas-hundar, men Matilda är liiiite (eller kanske mycket?) knasigare än Elsa.

Matilda är en SUPERTRYGG dam i sina bästa år. Hon är adopterad från Yakuts (stavning?) i Sibirien. Där hittades hon på en gata mitt i staden för några år sedan. TROLIGEN hade hon inte levt på gatan så länge när hon hittades eftersom hon är så GENOMTRYGG och NÖJD med ALLT.

I den här föreningen, som mina hundar är adopterade genom – #allavilllevahund – får hundarna som hittas på gatan en fosterfamilj att bo hos. Några få hamnar i hundgårdar/stall och har det då inte lika bra, förstås. Matilda hamnade i en familj. Elsa i något slags hundstall.

Matilda bodde i nästan 1 år sin fosterfamilj innan jag adopterade henne. Första gången jag såg filmer på henne var hon tjock. Hon är fortfarande tjock, trots mina försök att ”banta” henne (genom att ge henne light mat). Hennes nr 1 bästa av allt är MAT! Som nummer 2 kommer MAAAT!!! Eller snarare Allt Ätbart. Hon hittar mat ÖVERALLT och det kan vara en kvarleva från när hon bodde ”på gatan”.

Hon är en knasig hund och jag älskar knasiga och personliga hundar. Och katter. Och människor.

Hon ”pratar” tex. Inte så att hon säger ”I love you” eller något sånt sofistikerat (som jag sett på Youtube att många hundar kan), utan när hon är riktigt glad över något – tex när jag kommer hem från jobbet (eller när jag vaknar på morgonen) – så säger ”YAYOYIUUUOOOO!” och ”YAOUUUYAYAYOOO!”. Sååå gulligt!

Sen har hon en ide om att hon absolut inte vill vara kopplad. Det betyder att när hon måste vara kopplad orkar hon knappt gå. Det ser ut som om hon är 100 år gammal när hon låååångsamt lufsar bakom mej och jag får draaaa med henne. ”Oj, mår hon inte bra?” / ”Är hunden gammal?” / ”Har hon ont?” frågar folk. ”Näe, hon vill bara inte vara kopplad”, svarar jag och människor tittar på mej som om…”näe, hon ljuger”.

Men så fort jag släpper henne lös är hon hur pigg och glad som helst, springer före, skuttar, upp och ner för berg, och över stock och sten: ”Tjoheeeej!”. Pigg som en liten…lärka.

Matilda är robust, lugn, stadig, cool, knasig och otrooooligt trygg. Jag tror små barn skulle kunna klättra på henne och hon skulle bara sova vidare – på rygg – med benen i fyra väderstreck.

Hon bekymrar sej aldrig för något. Det smäller – ”who cares?”, något faller – ”zzzzzzzz…”, vulkanutbrott – ”couldn´t care less”, jordbävning ”vem bryr sej?”.

SÅN är Matilda.


#allavilllevahund #allavillleva #ryskgatuhund #ervilucah #instagram #blandras #blandrashund #hundarochkatter #mammatillfyrakillar #skogås #vinter #hundarsompratar #tjockis #tjockhund

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: