RSS Flöde

Konstigt med tid / erviluca

Postat den

Tiden är konstig.

Jag sätter timern på 3 minuter och hinner både stoppa in tvätt i tvättmaskinen, göra en kopp Nescafé och diska några tallrikar.

Tåget går om 3 minuter och jag springer som en galen tant, men jag hinner inte.

Fast ärligt talat tror jag att jag springer långsammast i hela världen! Jag springer såååå långsamt. Jag har drömt jättemånga drömmar om att det är krig eller att vi måste fly från något, och alla springer….Jag kommer alltid efter – låååångt efter – och det är aldrig någon som hjälper mej eller väntar in mej. Jag blir alltid kvar. 😕 För att jag springer så långsamt.

Klockan på tvättmaskinerna i tvättstugan är heeeelt kockobello, för det kan stå ”2 min” som att det ska vara två minuter kvar av programmet. Och jag väntar och väntar och väääääntar. Det är inga två minuter! Det kan vara FEM! Eller SJU, vilket är jäääättttteeeeelääääänge när man står och stirrar på en tvättmaskin som centrifugerar.

Den lysande skylten som säger när pendeltåget ska komma: ”2 min”…..efter två minuter står det ”2 min”….efter två minuter står det ”2 min”. Så kan den hålla på tills det plötsligt står ”1 min”….efter ytterligare en minut står det ”1 min” och sen ”1 min” tills det gått många minuter. Sen står det ”nu” och man tittar sej omkring och undrar ”Eeeeh, är det ett osynligt tåg idag?!”. Till slut kommer det. MEN tiden stämmer i princip aldrig. Ville bara konstatera det. 

Tunnelbanan är bättre. Där står det oftast ”1 min” när det ÄR en minut. Annars krockar väl tunnelbanetågen. Eller nåt.

Bussar…tja… En del går precis i tid, andra inte. Det beror kanske lite på oss trafikanter också. Jag bryr mej inte. Jag kliver på bussen när den kommer (och då ofta fel buss…se tidigare blogginlägg…). 

Eller när man frågan någon: ”Är det långt kvar?” och får svaret ”Ja, ganska” och beroende på vad det gäller så är svaret ”RÄTT” eller ”FEL”. 

”Är det långt kvar innan bullarna är färdiga?”

”Ja, ganska”        = FEL, för det är bara 10 minuter. Är 10 minuter långt? Ja, om man är barn och står och väntar. Nej, om man är vuxen och står och diskar el dyl.

”Är det långt kvar innan vi ska åka till Thailand?”

”Ja, ganska”       = RÄTT, för det är i december 2022. Det är ”ganska långt”. Men är ”Om en månad ganska långt eller ganska kort?”.

När är det ”länge/långt” och när är det ”kort tid dit”? 

DET är den stora frågan.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: