RSS Flöde

Tänker så det knakar/erviluca

Postat den

Kokande hjärna 1

Jag tänker så det kokar i hjärnan. På viktiga saker. För MEJ viktiga saker. Jag tror jag gillar att det är mycket, men ändå inte. Jag gillar verkligen när det är rätt tomt i skallen också…tror jag….fast är det någonsin det? Jag gillar också att det händer grejer, eller SKA hända grejer. Viktiga grejer.

Jag mår som bäst i samtal på jobbet när jag får JOBBA. Då är jag i NUET. Utanför jobbet är jag ”all over the place”.

Eller inte.

Vet inte vad/hur jag är egentligen.

allt och inget 2

Allt och inget

Allt och inget – inget och allt

Högt är lågt och varmt är kallt

Litet är mycket och liten är stor

Tjock är smal och syster är bror

Upp är ner och långt är kort

Höger är vänster och långsamt är fort

Babord är styrbord och framme är bak

Kärlek är hat och lyckan är en sak

Mörker är ljus och våt är torr

Iskall är kokhet och samtal är porr

Sova är vaken och lugnt hysteri

Inget är som det ska och med det blir man fri

————————————————————————————————

Oj, det blev en spontan dikt mitt i allt!

Så det kan gå.

lägenhetsbyte

Det handlar bland annat om mitt boende och allt jag funderar på med det. Jag gillar lägenheten, men den är för dyr. Är det för långt till jobbet eller inte? Jag tycker det är okey att åka pendeltåg, gillar det faktiskt mer än att åka tunnelbana och buss. För mej kommer pendeltåget först, sen buss och sist tunnelbana. Många vill ha ”tunnelbane-avstånd”. Konstigt. Tunnelbanan är stressig, trång och stökig. Pendeltåget är mjukt och flyyyter fram och är inte alls lika högljutt och stressigt. Jag kan rekommendera pendeltåg. Sen har det ett rykte om sej att det ofta är fel och står still osv. Men om man inte upprörs över det utan är lite ”äh, det ordnar sej” så funkar det jättebra!

Att hänga på #lägenhetsbyte är inte så lätt. Det är nästan som att vara på Tinder och all irritation som finns där också. Typ ”Varför svarar hen inte?” ”Vad vill hen egentligen?” ”Varför är dom ens här när dom aldrig tycks vara inne/svara!” etc.

byta lägenhet

Same – same. Vi som är engagerade och bryr oss – eller vi som inte har tusen år på oss att hitta något – alternativt inte har tålamod nog att vänta ut The Best of The Best. Vi blir tokiga! Varför ”hänger” man ens på http://www.lägenhetsbyte.se? Det är som att lägga ut sin lägenhet till försäljning för att se om den GÅR att sälja och sen säga till alla köpare: ”Jag ville bara testa.” Och det har man ju egentligen rätt att göra. Det finns ingen lag emot det, men det är irriterande för oss som menar allvar.

Fast nu har jag hängt på lägenhetsbyte så länge så att jag liksom resignerat. ”Det blir som det blir”. Och ”går det så går det”. Men jag MÅSTE byta lägenhet pga den höga hyran. Tyvärr. Och lägre lär den inte bli om jag bor kvar. Förut var det Akelius som ägde husen och dom har höga hyror överallt. Numera äger Heimstaden husen och dom har också vansinneshyror.

hjärna kreativitet

Nu har jag flera idéer till manus igen, som pockar på inifrån, och vill uttryckas. Kanske jag sätter mej ner mitt i allt och börjar skriva på något. Fast alla ”gamla” manus då, som ligger och dammar. Jag har ju flera stycken färdigskrivna, men inte genomgångna, för DET vet jag inte om jag fixar. Rätta, fixa, ändra, ta bort. Såååå tråkigt. Och risken är att jag skriver om hela boken och så måste den rättas i alla fall. Jag är en Görare/skrivare, inte en Rättare. Jag är en Igångsättare – en som har massor av Ideer och startar saker och GÖR dom direkt. Men sen…finputsningen, det finstilta…. Huvva!

hjärna 1

Jag orkar inte hålla på att skicka till förlag och bli refuserad om och om igen. Några förlag har velat ha mina romaner ”till hälften” på nåt sätt: ”Om du låter en XXX gå igenom dom så är vi intresserade”. En XXX kostar mellan 5 och 7000 kr beroende på hur många ord boken innehåller. Mina böcker innehåller ord för ca 7 000 kr. Jag har inte 7000 kr över. Dom får väl ges ut när jag dör eller nåt. Jag skrev ”XXX” för att jag just nu inte kommer på vad såna heter/titeln.

singel 2

Sen är det det där med att vara singel och ensam.

Och att ha hundar och katter och vara ensam.

Och ha ett jobb där man ska jobba kväll och ha hundar och katter och vara ensam.

Men det är en annan historia.

Ett annat inlägg. Eller flera.

Eller en framtida bok.

Who knows?!

Bye!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: