RSS Flöde

Min robotdammsugare/erviluca

Postat den

Jag höll på att bli TOKIG på allt hår som fanns överallt hemma sedan jag skaffade hundar och katt som hårar. Fy faan! Jag förstår verkligen varför jag innan valde att ha hundar som inte hårade, dvs pudel-blandningar som jag haft tidigare.

Det ÄR jobbigt när strumporna är FULLA av hår under och när alla kläder är täckta av hår och det blir hår på skärbrädan, i maten, i sängen. Faan, vad jag borde njutit ÄNNU MER förut när jag hade hundar som inte hårade. Ibland har jag undrat om jag kommer att stå ut med dessa hårande djur.

Så kom jag på en kväll i december: Robotdammsugare! Klart jag ska ha en robotdammsugare. Då skulle jag/den kunna dammsuga varje dag!

Sagt och gjort. Jag kollade på nätet; En lagom billig dammsugare som folk recenserade som ”bra”. Fort går det när jag bestämmer mej och nu har jag en liten rund typ som snurrar runt hemma varje kväll. Sååååå skönt!

Jag har bestämt att hon heter Sugrid och hon vill att det ska vara upp-plockat från golvet innan hon suger för annars stannar hon och vägrar åka vidare. Jag tycker att hon är lite för intresserad av att vara med oss i vardagsrummet, men för övrigt är hon bra. Hennes lilla mage fylls på fort, så jag måste tömma henne en gång mitt i omgången då hon suger runt. Då får jag också ta bort borsten och plocka bort allt hår som snurrat in sej i den.

Hon FYLLS med hår, damm och grus VARJE dag! VARJE DAG. Fatta!

Man kan också trycka dit en del som moppar golvet. Då ska man fylla lilla magen/delen med vatten så moppar hon. Det har jag inte gjort än. Jag kan inte begripa hur golvet ska kunna bli rent med 3 dl vatten i lilla magen. Jag vet inte om det bara är 3 dl, MEN hon har en väldigt liten ”magsäck”.

Katterna var väldigt fascinerade i början. Nu ligger Bella kvar när Sugrid kommer så hon ”studsar” mot Bella och byter håll. Ännu har ingen satt sej på henne. Det kanske kommer. Matilda tycker att Sugrid är lite för PÅ, så hon lufsar sakta undan när Sugrid kommer. Elsa tycker att Sugrid är läskig och tror att hon ska hoppa upp i soffan när Elsa ligger där. Jag har försökt säga till Elsa ”ligg kvar. Hon kommer inte upp i soffan”, men Elsa litar inte på mej och springer iväg när Sugrid kommer nära soffan där Elsa ligger och jag sitter.

Jag är jättenöjd med att ha skaffat Sugrid. Hon hjälper mycket, även om hon inte kommer åt under och bakom vissa saker. Men oj vad det är rent under sängarna nu!

Ibland fastnar Sugrid i grejer, men då lyfter jag bara bort henne och så säger hon…nåt och sen suger hon vidare. Hon pratar engelska.

När jag blir rik ska jag skaffa en större och dyrare robotdammsugare med större mage. Men tills vidare är jag nöjd med Sugrid. Borde skaffat henne för länge sedan.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Så bra namn! Sugrid! VIll oxå ha en Sugrid…kanske får hete Suckrid här…

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: