RSS Flöde

Finns det en moské i Borlänge? /erviluca

Postat den

Jag har lovat att hämta en ”helig sten” (”böne-sten”?) i ”moskén i Borlänge”, men när jag går in på ”Hitta” eller ”Eniro” så hittar jag ingen moske´ i Borlänge. Ordet ”moské” borde ju vara sökbart, tycker jag. Det dyker upp moskéer på andra håll i Sverige, men ingen i Borlänge.

Men ”dom” saaaa ju att det fanns en moské i Borlänge! Jag kan ju tycka att jag BORDE ha sett den när jag kört omkring i Borlänge, men å andra sidan har jag inte varit överallt. En moské syns väl?! Liksom.

Om det inte finns en moské – var ska jag då hämta stenen? Det ska vara en sten ”gjord av lera” som ska vara helig och man ska kunna hämta en i en moské. Sen lägger dom pannan på den när dom ber. Tror jag. Det är en flyktingpojke som behöver en sådan. Det borde behövas en massa stenar nu…. tänker jag. ”Kan man få en hög och dela ut?” Liksom.

Det är en massa attiraljer och prylar folk behöver för sina religiösa beteenden. Lite konstigt för mej som fått lära mej att ”Gud hör bön”, typ överallt och hur man än är klädd och hur man än går och står, till och med mitt ute i skogen!

Men, men….

Jag är inte dom och dom är inte jag.

Om jag gick i deras skor skulle jag nog också behöva en böne-sten. Kanske.

Kanske går ”behovet” över av att be sex gånger om dagen när dom upptäcker att ”ingen annan” gör så….För det verkar ju helt tokigt att ägna halva dagarna åt bön! Det kan ju liknas lite vid hjärntvätt, tycker jag. ”Tänk inte själv: Be be be be be!” Vad ber dom om, liksom? Eller rabblar dom ”bara” verser av olika slag? Vad händer om man INTE ber?

Ingenting, troligen, för alla dom flyktingar som jag har placerat har varit utan sina Speciella Böner, eftersom dom inte haft sina Speciella Grejer till bönerna. Det är stenar och kläder och tvätta sej med olika attiraljer och vissa ska ha ett ”rent rum” – vad det nu kan vara? Badrummet är ju rätt rent hos dom flesta….Kan man be i badrummet?

Nåja.

Jag, som inte är uppvuxen med sådana krav och att efterleva vissa sådana mönster, förstår det inte riktigt, men har full respekt för att andra vill, eller måste (?), utöva det. Tills dom upptäcker att Livet pågår och är rätt okey utan detta också.

Typ.

Men i alla fall: Finns det en moské i Borlänge? Och om det INTE gör det; VAR kan man hämta en sådan där bönesten?

Tack på förhand!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Svaret är alltså: Nej, det finns ingen moskè i Borlänge. ?

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: