RSS Flöde

Om vi ”stänger dörren”…. /erviluca

Postat den

Jag bara måste skriva om flyktingarna igen…..även om det blir tjatigt.

Nu funderar Världen på att stänga dörren för flyktingarna; ”Stanna där ni är!”

Liksom.

”Hit får ni INTE komma!”.

Det är som att se sin grannes hus brinna, och då stänga och låsa alla dörrar i sitt eget hus så att ingen kan komma in, och gömma sej, för om man släpper in ”dom” blir det så rörigt och stökigt – och dessutom får dom inte plats! Vi har ju bara 5 rum och vi måste ha varsitt!

Typ.

Och så görs det nya lagar, sätts upp taggtråd, byggs murar, sätts in militärer och poliser som ska BEVAKA landets gränser.

”STOPP! STANNA!” ropar Världen.

Men VAR? VAR ska flyktingarna stanna?

I sitt eget land?

I grannens land?

Var?

”I det land de kommer till FÖRST”, tycker Vissa Svenskar. Eeeeeh, självklart….För VÅRT land kommer ju ALDRIG att vara först. Så då blir det ju lätt att säga att ”DÄR får dom stanna!” (alternativt skickar vi tillbaka dom dit…). Jaha. Sen då? Ska Det Första Landet fyllas till brädden och så står vi här och är lättade över att vi inte är grannlandet? Eller?

Eller ska vi helt enkelt gemensamt bygga en stor MUR runt länder där det är krig och elände, så att människor inte kan fly och störa oss i våra länder, där det faktiskt fungerar?

(Usch, vad trångt!)

För vi har ju inte PLATS! För VAR ska dom bo?? Och vi har inte RÅD! Och fy så stökigt det blir med människor som tänker och tycker annorlunda, ser annorlunda ut och som pratar ett annat språk! Usch och fy! Bort med dom!

Eller ska vi bygga en mur runt VÅRAT land så att vi SLIPPER alla otäcka och underliga människor som inte är som VI?

Vad tror du händer när länderna stoppar dom förtvivlade, sjuka, hungriga, skräckslagna människorna vid gränsen? Går dom lugnt tillbaka? Eller sätter dom sej ner och gråter? Eller börjar dom bråka och sparka och slåss?

Vad skulle DU göra, om du flytt och flytt och flytt och bara LÄNGTADE efter lugn och ro och FRED, och så stoppas du, när du precis trott du var Nästan-framme!? Vad skulle DU göra? Säga ”Tack och hej – leverpastej!” och glatt vända tillbaka?

Vi människor är underliga varelser:

Vi bråkar, krigar, vill bestämma, ha makt, kasta ut VISSA, bara vara med EN SORT etc. Eller är det bara (vissa) män som är sådana?

Men sen finns det alla Dom Goda också: Dom som vill ta emot, som inte ser problemen – utan lösningarna. Dom som klättrar över hindren, öppnar sina famnar och hjärtan, och vill väl.

Dom som ”gör mot andra såsom dom vill att andra ska göra mot mej”.

Låt Dom Goda Vinna! Låt oss riva alla gränser och hjälpas åt!

Låt omtanken om dina medmänniskor vinna!

Låt Kärleken vinna!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. En man som heter Ove………………

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: