RSS Flöde

Dagboksanteckningar, typ (enligt önskemål) /erviluca

Postat den

På önskemål av Pennan ska jag skriva ett inlägg (och kanske fler….) av mer dagboksliknande typ.

Troligen är det så att han själv vill vara med i mina inlägg… 😛

Fredagen den 7 november 2015

Vaknade av mobilen, som vanligt. Tryckte på snooze, fast bara en gång. Gick en trappa ner och fixade till min mycket enkla frukost: The och fyra hårda mackor med smör. Slut. Åt och tittade på TV4. Packade ihop mina grejer i grå väskan, dvs öste ner all smutstvätt där, plockade i alla badrumsgrejer i neccessären och stoppade i väskan. Stoppade in allt i bilen, låste den och gick morgonpromenaden med Milton vid elljusspåret i närheten. Fotade Rommes skridskobana, som nu verkar vara nästan-färdig. Tänkte lägga ut bilden på FB, men glömde det…. Funderade på hur mycket jobb det är med att göra en skridskobana, för dom har sprutat vatten och fixat i flera veckor nu….Snart kan alla Romme-barn åka skridskor! Vuxna med, förstås. 🙂

Åkte till jobbet på Vassbo. Tog med mej Milton in och han låg så fint i stolen bredvid mitt skrivbord medan jag skrev färdigt (nästan) dom sista utredningarna. Kände mej nöjd, för att jag är ikapp  med alla utredningar och dessutom har jag skrivit dom på rätt mall (!). Äntligen!

Gick en promenad i skogen vid 11.30. Milton glad och nöjd. Jag med.

Tog bilen mot Stockholm. Stannade till utanför Enköping och gick på ICA-Maxi. Minns inte varför, men jag hittade en jättefin vinterjacka där som jag vill köpa. Ska nog göra det. Kände mej duktig som INTE gjorde det. Spara, spara. Trots att den var billig (499 kr). Köpte mandlar, en macka och dricka.

Åkte hem. Hejade på två småtrötta söner, konstaterade katastrofläge i köket, med soporna samt toa-papper. Hm. Men det är ju så när man är nyvuxen – man får inte allt att funka direkt. Faktiskt. Men man lär sej med tiden och via sina misstag. Hällde ut smutskläderna på golvet framför tvättmaskinen, sorterade i mörkt och ljust och stoppade den ljusa tvätten i maskinen. Bad Mellan att hänga upp tvätten när den var färdig. ”Okey!” sa han. ”Häng den SLÄTT!” sa jag. ”Okey!” sa han.

Hängde han upp tvätten?? Vad tror du??

Packade i lite rena kläder i väskan och åkte sen till Pennan. Puss och kram. Kräft-ätning framför Idol. Mys i soffan. Zzzzzz! ”Vakna så att du kan gå och lägga dej!”. 🙂

Lördagen den 8 november 2015

(Googlad bild)

Vaknade tidigt. Vi vaknar alltid tidigt. Pennan vaknar på 10 sekunder….näe, 1 sekund (!) och hjärnan går i 180 direkt! Det är imponerande. Jag är rätt morgonpigg själv, men jag tror han slår mej där. Inte ”slår” slår, utan vinner. 😉  Regn ute. Tror jag det var. Kort morgonpromenad med Milton. Frukost framför TV:n. Dagen varvades mellan att skriva (jag) och fixa (Pennan). Promenad (eller åkte vi bil?) till bastun vid havet för att boka tid för kvällen.

Fix och slapp och lite av varje.

(Googlad bild. Lika knasig hund som Milton….Jag tog inte med mobilen…)

Vid 17 åkte vi ner till bastun vid havet. Den var redan i full gång eftersom ett gäng killar/män var där. När dom gått klev vi in i bastun. En vedeldad bastu med utsikt över havet (heter det havet? Mälaren?). Myspys med levande ljus och fotogénlyktor samt lite nötter och oliver och champange (förstås!). Skål! Härlig värme i bastun. Det blir speciellt när den är vedeldad. Även Milton gillade värmen och ville vara med i bastun. Ja, jag säger ju att han är knäpp! Pennan har hävdat att Milton är klok, men han kunde faktiskt gå med på att Milton är lite knäpp när han (Milton) envist ville vara med i bastun…. På sommaren gillar Milton att ligga mitt i solen och sova, och eftersom han är svart blir han så het att man nästan bränner sej på honom….

Det var härligt att sitta i bastun och dricka champagne och svettas och prata och se Finlandsbåtarna åka förbi  med sina glittrande lampor i mörkret…

Tillbaka hemma (hemma för Pennan, borta för mej… ) åt vi grillad kyckling med tillbehör och tittade på ”Så ska det låta”. Sen tror jag att vi somnade. I soffan. I alla fall Pennan. Jag försökte se på någon film, men minns inte ens vilken film det var…

Jag väckte Pennan och sa att han skulle gå och lägga sej i sängen. Han vinglade trött ut i sovrummet och väl där frågade han mej om det var jag som öppnat altandörren. Det hade jag inte. Han försökte stänga den. Det gick inte. Då upptäckte han att den blivit uppbruten! Det tog en stund för hjärnan att förstå att Någon/Några hade brutit sej in och varit i hans hem! Snacka om att bli klarvaken!

Vi började kolla runt vad som blivit stulet. Tjuvarna hade tagit pengar ur hans plånbok, och tagit ett smyckeskrin och slängt det utanför på altanen när dom gått igenom det. Min iPhone6 låg kvar (fast den låg framme!) och min alla mina kort osv var kvar i min plånbok. Pennan trodde att ett av hans kontokort var borta och ringde och spärrade det kontot. Allt kändes rätt bisarrt.

Pennan ringde polisen, som kom! Förvånad. Jag trodde inte polisen hade tid med såna enkla saker som villainbrott. Dom gick runt och tittade lite grann och sa sedan att investegators skulle komma dagen efter, och ta liksom….ledtrådar.

Jag var sedan så trött så jag bara föll ner i sängen och somnade. Pennan gick i cirklar och sa att han aldrig skulle kunna somna och att han var för upprörd och speedad. Fast han snurrade sedan bara runt ett varv och gick sen och la sej och somnade på studs. Då var klockan säkert 2 eller nåt sånt.

Söndagen den 8 november 2015

Vi vakande ovanligt sent för att vara ”oss”, dvs vid 9-tiden. För första gången sedan jag började vara hos Pennan på helgerna gjorde han INTE frukost till mej – en ”nära-döden-upplevelse”…. Närå! Det gick bra. 🙂 Han var fortfarande upprörd över inbrottet (förstås!). Jag kände inte samma sak – antagligen för att det inte är MITT hem. Efter en stund dök ”Shelock Holmes & comp” upp och började leta spår. Dom sa att grannarna bakom också haft inbrott samma kväll.

När dom var färdiga, och hade åkt igen, gick vi en promenad. Sedan Fiona flyttade har promenaderna blivit kortare. Vet inte om det beror på avsaknaden av henne eller om det beror på att vädret blivit sämre… Shit the same!

På eftermiddagen åkte jag hem. Pennan skulle bli firad som ”FAR” av sina döttrar. Jag skulle hjälpa mina söner att veckohandla.

Hämtade upp Mellan och Storing och vi åkte till COOP och handlade. Jag blir så fascinerad över att mina söner är så OLIKA. ALLT dom gör, gör dom på OLIKA sätt, reagerar på olika sätt och ÄR på olika sätt och handlar på OLIKA sätt. Det måste ju betyda att dom fått utvecklas till dom OLIKA individer dom är, och att dom inte bara är uppfostrade till en förlängning av sina föräldrar.

Efter handlingen åkte vi hem och jag gick en  promenad till med Milton. Därefter röjde jag i köket. Herregud vad jag gjorde fint. Nu jävlar ska det hållas så. Mellan sa ”I morgon ser det likadant ut igen” (och menade att det är Storings fel). Storing säger att det är Mellans fel när det är stökigt i köket…. Hej och hå!

Mellan stack iväg till sin tjej och så var det bara jag och Storing. Han stängde in sej i sitt rum för att spela dator. Och så var det bara jag och Milton. Sen kröp Milton ner under täcket i min säng och så var det bara jag.

Slut.

………………………………………………………………………………………….

Måndagen den 9 november 2015

Nu är det måndag. Igen. Och jag är åter i Romme. I ”Det lilla huset på prärien

Äsch! Jag får inte bort genomstrykningen på föregående rad. Skit på dej, raden!

Måndagarna bara ”försvinner”, för jag reser halva dagen, jobbar  halva dagen och sen är det kväll och jag är i ”lilla huset”. Slut. Liksom. Sen kommer tisdag, onsdag, torsdag med massor av jobb och sen ska jag hem igen på fredagen. Det går sååååå fort!

Plötsligt kommer jag att vara 60!  Och sen 80! Fi faan!

Fast jag känner mej som….27!

Uj uj uj!

Tack och hej – leverpastej!

…………………………………………………………………………………………..

PS. Mellan ”glömde” hänga upp tvätten. DS

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Vart har Fiona tagit vägen?

    Gilla

    Svara
  2. Jag berättar i nästa blogginlägg, Anna! 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: