RSS Flöde

Stereotyper, och tvärtom /erviluca

Postat den

Här är några stereotyper av ”lyckade” män/kvinnor.

Men vad händer om man VÄNDER på hela ”kakan”? Se nedan.

Lyckade Lennart

Lyckade Lennart är i fyrtioårsåldern. Han är chef på en Viktig Arbetsplats där de utför Viktiga Saker – han kanske t o m har Eget Företag (som lyckats!). Han har stor, fin villa med pool i ”rätt” område, sommarstuga på Västkusten, Volvo anno 2015, vacker fru, två barn. Kanske en hund.

Frun, Helena, är 8 år yngre, mycket vacker, arbetar som sekreterare 70% och tar hand om barnen och huset resten av sin tid. Lennart och Helena har inte så många gemensamma intressen och diskuterar inte några djupare ämnen – någonsin. När Lennart behöver ”snacka av sig” eller ”prata om viktiga saker” har han sina vänner i golf-klubben till detta. Helena har sina väninnor. Lennart och Helena har barnen och husen tillsammans. Samt sex ”tillräckligt ofta”, för att Lennart ska vara nöjd. Om Helena inte skulle ”ställa upp tillräckligt ofta”, skulle han kunna få sex på annat håll. Nema Problema. Lennart är nöjd med sitt liv.

Lyckade Lena

Lena är i fyrtioårsåldern. Hon är utbildad till gymnasielärare i ämnena svenska och gymnastik. Hon är gift med Peter, som arbetar som chef inom kommunen. De har tillsammans två barn – en flicka och en pojke. Familjen bor i en villa, och Lena och Peter ha varsin bil. Lena har en Toyota och Peter har en Volvo. Båda bilarna är rätt nya. Lena och Peter träffades när Lena var 23 år och Peter var 25 år, på en fest. Det sa ”klick” och de har varit ett par sedan dess. De första åren reste de mycket tillsammans, därefter fick de Astrid och sedan kom Anton (3 år senare). I samma veva som Lena blev gravid med Anton, flyttade de till en villa i ett bra område. På somrarna åker de till sommarstugan som Lenas släkt har i Dalarna, på Sportlovet och Påsklovet åker de till Åre där de äger en stuga tillsammans med sina bästa vänner, som har barn i samma ålder.

Lena och Peter har en bra grund att stå på, då de pratar och diskuterar väldigt mycket. De är varandras bästa vänner. Sexet har gått i vågor genom åren – ibland ofta, ibland sällan eller inte alls. Numera någon gång i veckan, eller varannan vecka. Lena är nöjd, tycker att det funkar bra. Hon känner att hon har ett lyckligt liv.

——————————————————————

Nu byter jag namn/kön på huvudpersonerna:

 

Lyckade Lisa

Lyckade Lisa är i fyrtioårsåldern. Hon är chef på en Viktig Arbetsplats där de utför Viktiga Saker – hon kanske t o m har Eget Företag (som lyckats!). Hon har stor, fin villa med pool i ”rätt” område, sommarstuga på Västkusten, Volvo anno 2015, vacker man, två barn. Kanske en hund.

 

Mannen, Hasse, är 8 år yngre, mycket vacker, arbetar som sekreterare 70% och tar hand om barnen och huset resten av sin tid. Lisa och Hasse har inte så många gemensamma intressen och diskuterar inte några djupare ämnen – någonsin. När Lisa behöver ”snacka av sig” eller ”prata om viktiga saker” har hon sina vänner i golf-klubben till detta. Hasse har sina vänner. Lisa och Hasse har barnen och husen tillsammans. Samt sex ”tillräckligt ofta”, för att Lisa ska vara nöjd. Om Hasse inte skulle ”ställa upp tillräckligt ofta”, skulle hon kunna få sex på annat håll. Nema Problema. Lisa är nöjd med sitt liv.

Lyckade Lasse

Lasse är i fyrtioårsåldern. Han är utbildad till gymnasielärare i ämnena svenska och gymnastik. Han är gift med Pia, som arbetar som chef inom kommunen. De har tillsammans två barn – en flicka och en pojke. Familjen bor i en villa, och Lasse och Pia ha varsin bil. Lasse har en Toyota och Pia har en Volvo. Båda bilarna är rätt nya. Lasse och Pia träffades när Lasse var 23 år och Pia var 25 år, på en fest. Det sa ”klick” och de har varit ett par sedan dess. De första åren reste de mycket tillsammans, därefter fick de Astrid och sedan kom Anton (3 år senare). I samma veva som Pia blev gravid med Anton, flyttade de till en villa i ett bra område. På somrarna åker de till sommarstugan som Lasses släkt har i Dalarna, på Sportlovet och Påsklovet åker de till Åre där de äger en stuga tillsammans med sina bästa vänner, som har barn i samma ålder.

Lasse och Pia har en bra grund att stå på, då de pratar och diskuterar väldigt mycket. De är varandras bästa vänner. Sexet har gått i vågor genom åren – ibland ofta, ibland sällan eller inte alls. Numera någon gång i veckan, eller varannan vecka. Lasse är nöjd, tycker att det funkar bra. Han känner att han har ett lyckligt liv.

————————————————————–

Tankar?

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: