RSS Flöde

Hälsohetsen /erviluca

Postat den

 

Man får inte vara lite överviktig och låta bli att träna. Det räcker inte att vara ”en lagom tjock kvinna i sina bästa år”. Och man får inte äta vadsomhelst heller!

Jag sitter och äter pasta och köttfärssås i en matsal på en skola en dag….när kvinnorna runtomkring mej börjar prata om kolhydrater. ”Nej, JAG äter aldrig kolhydrater! Det kan jag inte unna mej, eftersom jag inte tränar så mycket…”, säger en. ”Inte jag heller! Fast jag tränar visserligen varje dag, men ändå….Jag har tex aldrig ätit nudlar!” Jag ser mej omkring och ser att alla sitter med BARA köttfärs på tallriken, och till detta har dom sallad och gurka och kanske lite keso. Jag är den enda som tagit spagetti till köttfärsen.

kolhydrater_93414355

Diskussionen kring kolhydrater och träning fortsätter, och jag vet inte om jag ska, som jag ibland gör, säga att ”Jag skiter i allt sånt och jag äter kolhydrater varje dag utan att tänka på det en sekund!”, eller om jag ska kräkas i maten av diskussionen, eller bara skrika rätt ut (som också känns som ett alternativ).

Jag gör inget utav det. Lyssnar bara. Orkar inte kommentera, men känner hur jag fullkomligt FYLLS av frustration över allt man ”får” och ”inte får” och träning och kroppar och ”hälsa”.

Men jag tycker det är otroligt ohälsosamt – allt (!) nu.

Och om inte våra barn GÅR UNDER av press och stress över vad dom ska äta och hur dom ska motionera ständigt och jämt, så är det ett UNDER.

Warning: The guide quotes a study by Girl Guiding UK which found that 75 per cent of 11 to 21-year-old girls go on diets to look more attractive

Speciellt tjejer, för det är tjejerna som pressar varandra mest i denna Överhälsosamma tid.

Vad faan FÅR man äta nuförtiden, och FÅR man vila, FÅR man bara slappa eller dricka en öl utan att får SUPERDÅLIGT samvete? Får man överhuvudtaget LEVA???

Jag är sååååååååååååååååååååå trött på träningshets, vad-man-ska-äta-press och fetmafobi.

Ja, det finns feta människor som ätit fel. Men ALLA behöver väl inte banta kroniskt för det?!?

Bodybuilding Diet: Meal Plan to Gain Weight

Ja, det finns ohälsosam mat. Men ALLA behöver väl inte leva på rötter och dricka vatten för det??

Ja, det finns dom som inte rör en fena och bara sitter sej igenom livet. Men ALLA behöver väl inte springa en mil om dagen för det???

Vi lever i någon slags Anorexia-tid.

Jag KRÄKS på alla olika bantnings/hälso-metoder, rutiga magar, svullna överarmar och träningsfreeks! Över huvud taget på KROPPSFIXERINGEN som är.

Ni tränar inte för att MÅ BRA och äter inte ”kritebelanger” och ”mytifristeriska prusiluskdruttemolänger” UTAN kolhydrater, för att det är så GOTT och för att ni MÅR BRA av det! Ni äter det för att SE BRA UT, på UTSIDAN!

Sätt er ner och SLAPPNA AV en stund. Gråt ut! Skrik! Var lite Vanlig. Prutta! Rapa. Ät lite choklad. Slappa. Gå ner i varv.

SLAPPNA AV!

Och var lite MÄNSKLIG.

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Jag lyssnade på radion där de sa att kroppsfixeringen var den nya andligheten. Man har speciella lokaler och utför sina riter i speciella kläder. Med rituella ledare….

    Gilla

    Svara
  2. Ja, så kanske det är….

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: