RSS Flöde

Jag vill hylla Gerard Biard! /erviluca

Postat den

Ur korrespondeterna: 21-åriga Nicole säljer sex på en bordell i Tyskland.

 

http://www.svt.se/korrespondenterna/vad-kostar-en-kvinnokropp

Jag såg på ”Korrespondenterna” om prostitution i Tyskland och Frankrike….och där dök Gerard Biard upp! Jag blev så Upplyft och GLAD av att det var en MAN som kämpade MOT prostitution och FÖR jämlikhet. En MAN i Frankrike. Därefter berättade reporterna att Gerard Biard är redaktör/chef för tidningen ”Charlie Hebdo”, där ju ett gäng tecknare dödades nyligen. Jag brukar ofta tänka att just komiker och satiriker är Ovanligt Kloka och Intelligenta människor som genom humor kan nå fram med sina budskap och ofta sätter ”huvudet på spiken”.

Jag beundrade dessa modiga tecknare/satiriker då, och jag beundrar dom än mer när jag ser inslaget med Gerard Biard – en mycket ovanlig och MODIG man.

Gerard säger att han är en feminist och så säger han ”det är verkligen konstigt att alla inte är feminister. Feminism är inte ett fult ord. För mig är det en politisk idé som bygger på en sann social jämlikhet, oavsett eventuella biologiska skillnader. Det är helt orättvist att hälften av mänskligheten dominerar den andra halvan. ”

Gerard var det enda barnet till sina föräldrar. Hans pappa ”rörde sej inte mycket från sin stol” och han uppfostrades till stor del av sin italienska mamma och mormor. När han flyttade hemifrån och levde ensam, började han fundera på varför det ansågs som kvinnors uppdrag att handla, städa och diska, när det egentligen inte var några större svårigheter för någon, oavsett kön, att genomföra dessa sysslor. Han kom fram till att kampen för humanism, att dela lika och jämlikhet borde föras tillsammans med kvinnorna, och att det inte var så att man pga sitt kön, var född till att utföra vissa sysslor.

Gerard är feminist och har startat ”Zero Macho” i Frankrike som är en förening (för män, tror jag) mot prostitution. I Frankrike finns många som protesterar för att prostitutionen ska få finnas kvar. I Tyskland är prostitution lagligt och man har bordeller, med kvinnor som handelsvaror, som vilken annan laglig verksamhet som helst. När reportrarna intervjuvar några av kvinnorna (dom prostituerade) visar det dock sej att många av kvinnorna tvingats in i prostitution av sina familjer (många är rumänska och skickar pengarna till sina fattiga släktingar i Rumänien) eller att de sålts av någon ”pojkvän” (genom hot och våld) till dessa bordeller.

Ingen kvinna vill ha sex med 6-30 män om dagen frivilligt. Ingen kvinna mår bra av att ”sättas på” om och om igen – att bli en handelsvara. Alla kvinnor som utsätts för det här är offer: Före, under och/eller efter prostitutionen.

En kvinna uttalade sej som så: ”Jag kommer ALDRIG att bli normal igen”.

Så HURRA för en man som ställer sej upp som Feminist mot prostitution!

I love you, Gerard Biard! ❤

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: