RSS Flöde

Jag är så glad att jag är svensk! /erviluca

Postat den

 

Jag är så otroligt GLAD och TACKSAM över att jag som KVINNA föddes i Skandinavien, SVERIGE!

Tänk om jag hade fötts i:

Pakistan

Indien

Afghanistan

Syrien

Iran                                                                    

Irak

Egypten

Algeriet

Sudan

Etiopien

Saudiarabien

Rumänien

Bulgarien

Kahzakstan

Sibirien

Ryssland

Kambodja

Vietnam

Indonesien

Mali

Tanzania

Indonesien

Mongoliet

Kina

Estland

Lettland

Litauen

Polen

Irland….

England…..

etc

I ALLA dessa länder är kvinnor alltifrån SUPERFÖRTRYCKTA och illa behandlade, till tvingade att vara hemma och ”stå vid spisen och föda barn”…och jag tycker verkligen inte om att stå ”framför spisen”! Bara i Sverige finns en lång föräldraledighet när man får barn och i Sverige har man kommit längst med jämställldhet (även om vi inte nått målet än).

Kanske det bara är i Sverige jag kan vara JAG ; En singelförälder med fast jobb och bra utbildning som kan försörja mej själv, och ända mötas med respekt.

Vad hade hänt om jag, med min envishet, drivkraft, nyfikenhet och starka vilja, hade fötts i Pakistan tex? Jag hade troligen redan varit död – stenad till döds för att jag inte följde de regler som fanns….

Tack Gode Gud för att jag fick födas i detta land!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: