RSS Flöde

Att dom inte skäms! /erviluca

JAG skäms ju. ÅT dom.

Jag läser om det dom skriver – deras glada tillrop och önskningar om Framtiden för vår kommun, och hur dom ska Förändra allt till det bättre….Men ”voffodådå” liksom? Att först sabba allt i 8 (eller fler?) år och sen lappa och laga det som dom själva förstört….? Typ.

Och sen säger dom liksom: ”Det var inte jaaaaag!” som någon slags jävla barnunge. Och så pekar dom på Dom Andra, och säger: ”Det var DOM!”.

Den nivån tycker jag att politiken har nu.

Med värsta basrösten ropar dom ut:

”Vi ska göra det jättebra för skolan, och förskolan, och alla baaaarnen över huvud taget!”.

För plötsligt är det INNE att vara barnvänlig.

silver-surfers2

”Vi ska göra det jättebra för alla äldre!”.

För alla har ju läst och hört om hur torftigt och hemskt många pensionärer har det (sedan man lät sälja ut allt som har med vård att göra….det ska ju vara KONKURRENS gubevars! Och oj vad bra det blev….Not!). DET ska ”dom” ändra. Nu.

”Vi ska värna om miljön så att vi slår knut på oss!”, för miljön är också värsta modern och inne.

Pratar man miljö får man väljare.

”Vi älskar alla människor oavsett hud, ras och språk! ALLA är välkomna och vi ska rädda alla!” För så SKA man säga/skriva. T o m Jimmy Åkesson säger det i sin reklamgrej på TV, juh! Proffsigt!

Host host host!

”Vi är jämlika i vårt parti!” Kvinnor och män – alla tillsammans.

Och hur många procent av politikerna är kvinnor? Varför har kvinnor lägre lön, i hela kommunen/Sverige? Och varför får män högre lön för samma jobb?

 

 

 

Men ni ljuger ju så att tungan blir blå och öronen svarta! Och det är därför jag måste ta fram skämskudden och gömma mej bakom den. För ni gör det ju inte själva. Tar fram skämskudden, alltså.

Tror ni på er själva??

Vissa partierna har styrt vårt land (och vår kommun) i mer än 8år! Och under den tiden har ni monterat ner skolsystemet och gjort dagisgrupperna löjligt stora, dragit in på vårdanställda och sabbat för alla fattiga.

Image

”Det drabbar ingen fattig”, gäller verkligen INTE!

 

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Basta! Så sant, vi behöver verkligen inte mer skattesänkningar utan mer folk i vård o förskola/skola. Vi behöver inte mer RUT avdrag utan mer hjälp till de som verkligen behöver hjälpen. En utsatt människa som behöver assistenter får tiden nerdragen med flera timmar i veckan trots att de fortfarande har lika stora behov som innan tiden drogs ner. Behöver inte han/hon hjälp mer än höginkomstagaren som inte ”hinner”städa sin egna bostad…sjukt är det!

  Gilla

  Svara
 2. Skall nog ta upp skämskudden när jag talar för (V) på torget! 😉

  Gilla

  Svara
 3. Det verkar tyvärr inte finnas någon politiker längre som har någon skämsgen i sig. De verkar snarare ha gåsegenskaper där allt pinsamt och skamligt rinner av dem och de glatt fortsätter upprepa sina uttjatade floskler som ingen tror på längre. Och detta gäller samtliga partier. Många röstar nu inte FÖR någonting utan mer för att förhindra att de partier man inte vill se i makten ska få större procentdel och det är sorgligt. Och allvarligt. Tror att en stor del av felet ligger i att så många politiker aldrig varit ute i verkligheten. De har gått direkt från de små besserwisserklubbar som ungdomsförbunden ofta utgör in i större sammanhang och de saknar både perspektiv och kompetens och verklighetsförankring. Jag är bekymrad och bedrövad.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: