RSS Flöde

Att starta ett parti /erviluca

Postat den

Att starta, och ha (?), ett parti verkar inte vara så svårt. Man rabblar bara ihop allt man vill ska hända och sen sätter man upp lappar och skyltar över hela ”stan” med vad man vill. Slut.

Nej, man kan skriva vad man tycker att ANDRA partier gör fel också. Det är ju populärt.

Så nu startar jag Familjepartiet.

Det viktigaste med mitt parti är FAMILJEN. Vi kommer alla från en familj, ingår senare i ytterligare en, och sedan blir det fler och fler familjer från vår familj. Vilka som ingår i ens familj bestämmer man själv.

Dom viktigaste personerna i en familj är barnen. Så är det iallafall i mitt parti. Sen kommer dom svaga, som vi behöver hjälpa extra, för i mitt parti hjälps vi åt allihopa.

I believe that children are our future. Teach them well and let them lead the way. Show them all the beauty they possess inside. Status

Barnen är vår framtid. Det kan man aldrig säga tillräckligt många gånger. Att barnen har det bra när dom växer upp är A och O, och för att kunna ha det bra, måste föräldrarna också ha det bra – både psykiskt och fysiskt.

I mitt parti tar vi hand om varandra. Vi bryr oss om varandra. Varifrån vi kommer, vilka vi är och vart vi ska spelar ingen roll – vi bryr oss om varandra utifrån att vi alla är människor.

animalhospital

Givetvis bryr vi oss om djuren också. Hela miljön faktiskt, för utan miljö kan vi ju inte leva. Inte utan våra vänner djuren heller.

Att vi alla får bra vård är också viktigt. Så det ska vi satsa på i mitt parti.

Allt som har med barn att göra får tillskott av pengar, i form av höjda löner för dom som arbetar med barn i alla storlekar och former samt vidareutbildningar.

Alla som arbetar inom vården ska också få extra tillskott med pengar. Det ska anställas mer personal och utbildas fler människor. Alla som blir sjuka ska bli omhändertagna så att dom känner sej trygga och lugna och det ska inte spela någon roll vad dom gör när dom inte är sjuka, dvs deras lön ska inte spela roll för vilken vård dom får.

Alla som arbetar med att ta hand om människor över huvud taget ska få högre status, lite mer utbildning och höjda löner. Människan är viktig. Alla människor är viktiga. Ingen mer än den andre.

Jag tycker också att det ska finnas plats för djuren i vårt samhälle. Alla städer ska ha hundparker. Punkt. Jag ska införa kattskatt, så att det blir bättre koll på katterna.

Hm….

Jag har säkert glömt en massa saker, men får väl återkomma om det. Att starta parti tar på hjärnkrafterna.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Du hade min röst som i en liten ask tills vi kom till kattskatten. Omvandla den till ett kännbart straff om man t ex skaffar sommarkatt som man sedan överger så är jag med igen!

  Gilla

  Svara
 2. Nja….det är ju hundskatt, så varför inte kattskatt? Den behöver inte vara hög, men anledningen till att ”folk” skaffar katt och sen bara släpper ut dom, lite hit och dit….tror jag beror på att man inte känner Ansvaret på samma sätt som med hund. För en kattunge kan man få gratis, ha ett litet tag och sen släppa ut, för att det kostade ändå inget och det var inget större ansvar, så för katternas skull: Kattskatt!

  Gilla

  Svara
 3. Jag röstar också på ditt parti!! 🙂

  Kom att tänka på dej när jag tittade på reprisen av Fråga doktorn från igår.
  Där var en kille där som haft migrän i 40år som började med yoga och mår mycket bättre idag. Han visade 2 enkla övningar som kanske kan hjälpa dej.
  http://www.svt.se/fraga-doktorn/

  Jag tänker testa nästa gång eländet drar igång. 🙂 Är ju gratis!

  Gilla

  Svara
 4. Instämmer i det mesta. Men vi måste finansiera det hela också och HUR? Så jag fortsätter i mitt Vänsterparti!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: