RSS Flöde

Ska man blanda….? /erviluca

Postat den

Något som dyker upp i mitt huvud när jag två dagar i rad jobbat med barngrupper, är VAD som är bäst, för barnen/för människor/för utveckling/för samhället/för Världen/för Universum!

Oj, nu tog jag i….

Men iallafall:

Jag har träffar två barngrupper. Det var första gången jag träffade båda grupperna, så att då går det en hel del tid till att bara ”lära känna” och ”känna in” och ”testa gränser” osv osv. Man kan inte förvänta sig Underverk på ett möte liksom….

…även om det är min Livsinställning. Mitt Kloka och Mogna jag säger att man måste ”se tiden ann” och ”vänta” och ”lära känna” och ”ta det lugnt” och ”Gud byggde inte världen på en dag” och ”även solen har fläckar” och ”ibland går det upp och ibland går det ner” och ”man ska inte gå över ån efter vatten” och ”vem kan segla förutan vind”….Oj, nu spårade jag ur igen!

Fast det FÅR jag i den här bloggen. Det är det som är så skönt. Jag FÅR vara knäpp och urspårad, och bara ”jag”. I min andra blogg måste jag vara SERIÖS.

I båda barngrupperna fanns ett litet gäng med ”myror i brallan” på olika sätt.

Det fanns också ett gäng som VILLE något, som var Nyfikna och som hade lust att ”ha grupp/prata”, och vara seriösa.

Men dom med ”myror i brallan” sabbade. Fullkomligt. Inget blev som jag hade tänkt. Men nu är jag en sån som hela tiden kan ”gilla läget” och ”vända om” – vända kappan efter vinden. Ha ha ha. Nejdå, men funkar inte det ena så får man göra något annat, och funkar inte det så får man ”trolla med knäna”. Hej och hå!

Simple ADHD behavior modification techniques help children perform better in school.

 

 

 

 

 

Grejen är bara att jag tyckte så synd om det lilla gänget som jag såg VILLE något! De som hela tiden fick ”vänta in” Galenskaparna. De som hade ett Tålamod av Guds nåde.

Ska man samla ”Alla-som-Funkar” i en grupp och jobba på och låta dom utvecklas och gro  i EN grupp, och låta ”Myror-i-Brallan-typerna” vara i en annan grupp, och myllra på tills dom tröttnar, eller nåt? Eller ska man låta dom lugna typerna lugna ner ”myrorna” genom att dela några lugna med några ”myror”?

Sen fortsatte mina tankar:

Vi är rätt så jämlika i Sverige (mellan könen), och ”vi” kämpar på med att bli ännu mer jämlika i löner, i rättvisa, i allt….och så kommer det en massa typer från andra länder och har En Helt Annan inställning till oss kvinnor…Ska vi då blanda hela konkarongen, eller ska vi ställa dom Jämställda kvinnorna och männen på EN sida och Dom som tycker att Män ska Bestämma över Kvinnor på Den Andra Sidan? Eller ska vi vänta in ”dom där” tills dom fattar att vi ÄR jämlika?

Hur ska vi göra?

Ska alla som är EMOT vapen bo på ett ställe i Peace-landet, och alla dom som tror på krig och är FÖR vapen, får bo i The War Land?

Ska dom som tror på Diktatur bo i Diktaturlandet och alla dom som tror på Demokrati ska flytta till Demokratilandet?

Hur ska vi gå vidare med vårat människosläkte egentligen och hur lär vi oss mest och utvecklas mest? Genom att blanda eller genom att separera?

Dessa tankar hamnade jag i?

Vad är bäst, utvecklingsmässigt, för en människa, liksom?

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: