RSS Flöde

Hon går så fint! /erviluca

Postat den

Fionas ansikte 130520 004

Hon är för rolig, Fiona. Hon tränar på det hon lärde sej på hundkursen, alldeles själv!

Jag frågade tränaren vad jag skulle göra när hon kommer på inkallning utan att jag kallat in  och då sa tränaren att jag skulle tjoa och berömma ”precis som vanligt”, för att Fiona då lär sej att komma till mej då och då, fast jag inte ropar, och det är ju jättebra! Att hon håller koll liksom….

Men sen har hon börjat med fler ”övningar” utan att jag startat dom. Tex ”Gå fint!” (med förra hunden sa jag ”FOT!”, men jag tycker att ”Gå fint!” låter trevligare). Då ska hon gå intill min vänstra sida ”jättefint” och när jag stannar ska hon sätta sig, direkt. När jag tränat henne på det har jag tyckt att hon gjort det GANSKA bra – inte jättebra, utan GANSKA bra.

Men NU! Ha ha ha! Hon ”tränar” hela tiden när vi är ute och går! Hon går intill min vänstra sida lääänge, och märker jag inte det så puffar hon på min hand med nosen: ”Puff-puff”. För det är ju ingen idé att vara SKITDUKTIG när matte inte märker det! Ha ha ha! När jag märkt hur FINT hon går, så har jag sagt ”Ååååååh, vad du är duktig!” och så har jag stannat, och då har hon satt sej. Då får hon godis (hundgodis!).

Sen börjar vi om!

Risken är bara att hon är så upptagen med att ”gå fint” att hon glömmer bort att bajsa och kissa! Så snart måste jag väl lära henne att INTE gå fint….

….hur man nu gör det?

Fionas ansikte 130520 004

Hon fick också lära sej att TITTA MEJ I ÖGONEN innan och efter övningar, vilket hon också har FÖRSTÅTT och när hon tittar sådär i mina ögon, så är hon så gullig, att det varje gång värker till i mitt hjärta av kärlek.

   Kan hjärtat ta skada av att ”skutta till av kärlek” flera gånger varje dag, tro?

                                          

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: