RSS Flöde

Dag 2. Min första kärlek /erviluca

Postat den

 

Det är svårt att bestämma vem som är Min Första Kärlek, för jag blev kär tidigt första gången, och jag har varit kär många gånger sedan dess. Men jag bestämmer mej för att det var Per.

 Jag var väl 5-6  år och bodde i Örnsköldsvik. Han hette alltså Per och var lika gammal som jag, men jag minns inte om jag var sådär riktigt kär, eller om jag bara tyckte väldigt mycket om honom och trivdes med honom, men vi bestämde oss iallfall för att vi skulle gifta oss när vi blev stora. Det kändes tryggt att veta att det skulle bli han.

 

Vi förlovade oss liggande på mage bredvid varandra under en säng, minns jag. Det var nog lite hemligt…Han gav mej en silverring med en elefant på. Jag tror att han hade snott den av sin mamma….Den var så stor så den passade inte ens på tummen, men det var inte det som var ”grejen” – grejen var ju att man ger en ring när man förlovar sej, och det gjorde han. Ringen hade jag kvar lääääänge, i mitt smyckeskrin, och varje gång jag såg den tänkte jag på Per. Men en dag, när jag var ca 17 år, bet vår hund sönder den, och sen slängdes den.

Jag minns inte vad Per hette i efternamn, men jag har för mej att familjen sedan flyttade till Gävle, för vi var och hälsade på dom där någon gång. Hans föräldrar var  nämligen mina föräldrars vänner. Han hade en syster som hette Pernilla och en pappa som hetter Per-Lennart. Vad mamman hette minns jag inte – kanske Margot…

Våra föräldrar tappade såsmåningom kontakten med varandra och jag träffade aldrig Per igen. Vi bröt alltså vårat löfte om att gifta oss…

Nåja. Jag förlovade mej iallafall första gången när jag var 5-6 år. Hur många slår det?

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Det är nog oslagbart faktiskt.Och säg inte att ni aldrig kom att gifta er, än är inte livet slut så vänta och se 🙂

  Gilla

  Svara
 2. Nu när du har efternamnet… se om du kan hitta honom, kanske? Lite kul att se vad som har blivit av gamla kärlekar :o)

  Gilla

  Svara
  • Ja, jag kollade på Facebook men det fanns JÄTTEMÅNGA Per Berggren…och jag tror inte jag skulle känna igen honom… Men visst är det kul att se vad det blivit av ”gamla kärlekar”…Jag har kollat upp några stycken…och haft kontakt med flera….Kul!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: