RSS Flöde

Han "hatar allt"!/ erviluca

Postat den

(Bilden föreställer inte honom. Jag har googlat fram bilden med sökord: teenagerboy)

 

Han går upp…är trött…Säger väl inte så mycket….Äter sin frukost. Sen ska han fixa håret….Det vill sej inte. Håret lägger sej absolut inte som han vill! Han blir irriterad….sur….ARG! SLÅR i spegeln, kastar en tröja, SKRIKER rätt ut!

-”Vad är det?” frågar jag.

-”HÅRET!? Det är FETT fast jag tvättade det igår kväll!!!”

-”Får du inte till frisyren?”

-”NÄE! HÅRET ÄR FÖR TJOCKT!”

-”Det är fint med tjockt hår.”

-”Åååååååååååååååå!”

Han börjar om. Står och fixar och trixar med ett hårstrå dit och ett hårstrå hit. Jag försöker att hålla mej undan. Helst skulle jag vilja gå och gömma mej och komma fram när utbrottet är färdigt, för jag känner att det är mer kvar….

-”PANG!” Han slår handen i spegeln….och stampar in i badrummet och sätter sej på toalett-locket….

-”&%¤¤#”&&/%&%&/&/&% (= fjorton svärord!)!!!!

Sen börjar han gråta. Hejdlöst! Gråter stora tonårstårar…..

-”Jag HATAR skolan!!!”

Jag försöker reda ut om det är Skolan, Håret eller Andra Saker han är arg och ledsen över (som den familjeterapeut-mamma jag är)…..Han bara gråter….

Jag säger att jag ska ringa skolan och säga att han kommer senare och att det är okey…Att han inte skolkat…eller så får han vara hemma och vila idag….

-”Vad vill du själv? Behöver du vara hemma eller kan du gå lite senare?”

-”Uhuuuuhuuuuuu! Jag veeeet inte!!!”

Usch, vad det är jobbigt att vara tonåring och fylld av hormoner och känslor ibland…Fy bubblan!

”Pip pip!”

Kompisen har SMS:at. Mellan gaskar upp sej. Svarar kompisen. Nu  ska han gå i skolan idag. Klassen ska iväg och titta på julskyltningen.

Med rödgråtna ögon får han till slut till frisyren, och någon timme senare syns det inte att han gråtit, och han kan glad i hågen gå iväg med sina kompisar, som kommer och hämtar honom.

Jag meddelar högstadielärare att sonen haft en jobbig morgon, och inte skolkat, och dom förstår.

Det är inte lätt att vara 14 år vissa dagar….

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Nej, sannerligen är det tufft för dem ibland… och man kan ju bara finnas där för dem och överösa dem med kärlek och förståelse i sådana stunder.Vilken tur att sms:et kom och han kom på andra tankar.Ha en bra dag!

  Gilla

  Svara
  • Ja, verkligen! Han har en jättefin kompis och dom är som ”lång- och lerhalm”. Härligt! Säkert var det skönt för honom att få gråta en skvätt också…En lättnad, liksom… Ha en bra dag själv!

   Gilla

   Svara
 2. Jag hoppas jag kan ha lika mycket tålamod den dagen…Ilska och raseriutbrott gör så himla lätt att jag själv ”smittas” och blir lika arg. Det kan vara ett problem redan nu ibland. Och när de är i tonåren vill jag bara inte tänka på i det sammanhanget…

  Gilla

  Svara
  • Själv tycker jag det är enklare nu, än när dom var små…för dom var dom på på på på på mej hela tiden och det fanns knappt andningsutrymme, tyckte jag ibland… Nu sitter dom mest i sitt rum, och så kommer dom ut då och då och LÅTER /BRÖLAR….eller exploderar över något….och då kan jag med ett leende i bakhuvudet, känna att dom är så mycket tonåringar, och att det mest är känslor/hormoner som ”talar” vilket gör det mycket mer hanterbart…tycker JAG! Jag älskar dom så mycket!:D

   Gilla

   Svara
 3. känner igen det där hos min dotter!!!!… det händer ofta, ofta, ofta… och jag har lärt mig att inte säga ett knyst när hon håller på som värst för annars fräser hon ännu värre!… jag sitter bara och håller med i ett lugnt tonläge…vi misstänker att det är hennes p-piller som spökar… hon ska byta sort och jag håller tummarna så de blir blåa att hennes humör blir mer utplanat…

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: