RSS Flöde

Ett vuxet barn/erviluca

Postat den

cirkus bagge.jpg

Jag råkade titta lite på ”Cirkus Bagge”igår på TV och blev förundrad. Och irriterad.

Jag har tyckt att Anders Bagge verkar vara en mysig kille/man, ”med hjärtat på rätta stället” och det tror jag väl fortfarande, men deras relation….? Jag bah: ”VA?! Är det SÅ HÄR han vill bli behandlad??” eller ”Är det SÅ HÄR män gillar att bli behandlade??” I så fall fortsätter jag vara utan, för fy och tvi! Sån vill jag varken vara eller bli.

vuxna barn män 1

Hur vanligt ÄR det att kvinnor behandlar sina män som BARN? Och att män beter sej som barn i en relation?

Anders säger ”Jag vill…..bla bla bla bla bla” och hon säger ”Nää! DET går inte. Det FÅR DU INTE!” och så låter hon som om  hon läxar upp en 6-åring, och han försöker då: ”…men om jag…bla bla bla??” ”Nää! Det får du inte!” Hon ”vinner” och båda vet det från början , men det är som att det är kul att ”tjaffsa” sådär lite ”mamma-barn-aktigt”. Han VILL, hon stoppar: Ajabaja!

vuxna barn män 2

Så går dom på Ullared och han beter sej som en bortskämd liten 6-åring medan hon suckar lite mamma-aktigt och säger saker om honom till oss tittare som om han vore ett barn. (på riktigt). Han ”lever ut” och hon ”ajabajar”.

Ja, ja, en del gillar väl ”Mamma-barn-relationer”…. Men fy och usch för att vara MAMMA (och inte en vuxen kvinna) i en relation. Hur funkar sexet då, liksom?

Nåja.

man-barn

Vad har DU för relation till DIN partner, om du har någon? Är ni ”jämlika” och två vuxna som är tillsammans eller lever du med ett ”stort barn” och sen ett gäng riktiga barn också?

man-barn 2

Jag har faktiskt GJORT det (levt med en man som var som ett stort barn, alltså) men eftersom jag VÄGRADE kliva in i ”mamma-rollen” (till min ex make) och KRÄVDE att han skulle ”agera vuxet och ta/dela ansvaret” så funkade det inte.

Tyck/tänk till.

……………..………………………………………………………………………………………..

PS. Det finns inte bara ”man-barn”, utan det finns även ”kvinno-barn”, men det får jag väl skriva om en annan gång…

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Tyvärr har jag upplevt detta i flera förhållanden. I en relation ska man ju både ge och ta. Inte minst ansvar för sej själv och sin partner. Det är nog ganska vanligt att sk män daddas av sina mammor och sen förutsätter att partnerns ska vara mammans förlängda arm, och ta vid där hon slutade.

    // Kao

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: