RSS Flöde

Val 9/9-18 / erviluca

Postat den

4C85899A-78C7-4CAE-8304-7C23E5ECAD37

Ett Speciellt datum: 9.9-18. Ska Något Speciellt hända? Något Speciellt BRA eller Något Speciellt Dåligt?

Mina söner säger: ”Oroa dej inte! Nazisterna KAN INTE ta över igen. Vi har ju social media med ALL information – vi KAN INTE bli lurade igen (som tyskarna blev)!”

Är dom naiva eller är jag onödigt orolig?

0578C82C-8C8D-4065-A5F1-C349214A28DA

”Dom säger att vi ska åka hem”, säger en ung tjej på mitt jobb. ”Men VILKA ska åka hem och VAR är mitt hem i så fall? Ska alla med mörkare hudfärg ’åka hem’? Ska isåfall Bianca åka hem – hon som bott i Sverige sedan hon var 2 år och aldrig varit i sina föräldrars hemland? Hon är ju hemma här! När dom säger ”Åk hem!” , ska hon då åka till Tensta?”

Alla skrattar, men det är allvarliga frågor.

Vart ska Sally åka? Och Zarah?

ED211291-D688-4CA3-9077-B3F1FC3783E9

Vi ska rösta för FRAMTIDEN, men framtiden för vem och vilka? För oss alla som bor här i Sverige? Eller för ”oss = min familj”, eller för ”oss=jag”, eller för ”oss=#jagochminavänner, eller för ”oss=alla=vita-svarta-onda=goda=kvinnor=män=barn=ALLA”?

90520144-EDA5-4698-9BBC-77672648253D

Jag tror (tyvärr) många röstar så långt näsan räcker, och många har väldigt små näsor. Många tänker ”jag-och-mitt” och lyfter inte blicken utanför sin egen lilla näsa  värld.

Men alla som faktiskt går runt hörnet och ser vilka som finns där, alla som är NYFIKNA på främlingar (oavsett om främlingen är vit eller svart, pratar svenska eller tigrinja)…..

82A0F894-8116-4DDF-87EE-3492D1BB6D51

….alla som är Öppna och orädda för det som är lite Annorlunda än det man är van vid….

Jag hoppas att alla vi röstar för ALLAS GEMENSAMMA framtid i fred och frihet idag.

Amen. 🙏🏼

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Självklart ska vi hjälpa folk i nöd, men vi måste också kunna erbjuda dem något bra när de kommer hit. Att, som nu, låta folk vänta i åratal på ett beslut om de ska får stanna eller ej är helt åt helvete fel. Omänskligt mot redan traumatiserade människor. Många har tidigare levt i stora familjer där man delar det lilla man har, men här ska de plötsligt bo ensamma i ett rum eller lägenhet nånstans. VI, med vårat sätt att tänka, tycker det är en bra ide’, men vad tycker DE? Många känner en otrolig ensamhet, men det där vet ju du också.

  Man kan ju bara föreställa sej hur det känns att inte veta om man plötsligt blir utkastad efter att ha bott och etablerat sej här under flera år. Ibland kastas folk ut ur Sverige utan nåt annat än en byråkratisk kullerbytta hos myndigheterna, helt utan känslor. Mer än en gång har det hänt att barnfamiljer kastas ut, såna som bott här i uppemot 10 år. Kan inte fatta hur det alls kan ske.

  Jag fattar däremot att alla som kommer hit inte får stanna, det är en omöjlig matematik. De som kommer från direkt krig måste däremot få beskydd. Särskilt bör vi skydda kvinnor och barn.

  Ibland undrar jag vad det är för typ av människor som arbetar på myndigheter såsom Migrationsverket, men även på FK och AF och likande.Även svenskar har stora problem med det och är förtvivlade över attingen lyssnatr. Många sjuka har gått i personlig konkurs pga utebliven AK eller FK. Många liv har totalt ruinerats. Allt de har byggt under sina liv raseras på bara några månader.

  // Kao

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: