RSS Flöde

Halvt drömliv /erviluca

Postat den

 

20171002_151626

Jag arbetar nu på ett jobb där jag stormtrivs. Mina arbetskamrater är underbara, lokalerna fantastiska, chefen underbar och jag älskar själva jobbet med medmänniskor i olika storlekar, åldrar och kön samt arbetsuppgifterna.

D74C6C23-C536-4C21-BDFC-0EE33D5BA558
Arbetsplatsen är mitt inne i Stockholm. Dit tar det ca 1-1,5 tim enkel väg varje dag. Även om jag känner att jag inte lider av resorna märker jag att jag blir exhaused. Och det är resorna som sliter ut mej. Eller kanske snarare att komma hem så sent, handla sent, laga mat sent, ”landa” sent, somna sent…..och gå upp så tidigt.

 

20171002_151652

 

När jag är på jobbet känner jag att jag trivs och mår så bra att jag alltid vill vara där – dygnet runt helst. Bo där. ”Vad ska jag hem och göra – jag mår ju bäst HÄR!”.

Så kommer jag hem och känner:
Här vill jag inte bo. Så här vill jag inte leva. 😕

Om jag tänker bort jobbet; hur vill jag då leva?

🐷 🐱 🐔 🐶 🐣 🐥 🐶 🐴

 

öppna landskap

Jag vill bo i ett hus på landet med hundar och katter, ett par grisar och några hönor och 3-4 får. Jag vill ha några rum för trasiga själar (ungdomar) som bor hos mej och som får kärlek och omtanke av mej och djuren….

Jag vill gå omkring i sköna kläder, osminkad och inte tänka alls på hur jag ser ut, blad jag väger etc utan mer på hur VI på gården har det och mår.
Jag vill att mina barn (och såsmåningom barnbarn) ska komma ut och hälsa på när dom känner för det och bo där om dom vill när dom vill ett tag.

Helst av allt vill jag göra det här med en man jag älskar och som älskar mej, men ärligt talat har jag givit upp hoppet om att han finns, så därför måste jag tänka i banorna att göra det här själv.

1 + 1 + 1 + x = ?

Men hur får jag ihop mitt underbara jobb mitt i Sthlm med ”drömmen om landet”?

Ska jag helt enkelt ”tåla mej” tills jag blir pensionär och flytta ut på landet då? Och ”nöja mej” med att en stor del av mitt liv är ok nu?

Frågor:

C572A108-4049-4E4A-9501-F94C38AEC3C1

Ska jag landa i att jag bor som jag bor och ha det som jag har det på fritiden och det kan få vara ”lite parentes” nu, och njuta så inihelvete på jobbet NU, och inse att allt inte kan vara perfekt samtidigt?

Och ska jag ge upp längtan efter att bli älskad, få älska och ”vara två”, eftersom det ändå inte blir något av det? Och: Hur begraver man längtan?

Svara nedan, tack.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Skaffa ett billigt hus/gård på landet..15-20 mil från stockholm och starta familjehem.Då får du ta hand om trasiga ungdomar och kan också ha djur lite som terapi även för ungdomarna. Simsalabim 🙂

  Gilla

  Svara
 2. ”Skaffa”….ja…typ hyra. Grejen är att det blir en lucka mellan det ena – innan jag är igång – och det andra, och vad lever man på då?

  Gilla

  Svara
 3. Tja..det löser sig på nåt sätt! kanske först hitta stugan och sedan söka tim-jobb i vården tex? Behövs ju alltid!

  Gilla

  Svara
 4. Flytta närmre jobbet om du har möjlighet. Jobba kvar där du trivs så mycket. Gilla läget avseende det andra och var glad för det du har istället för att tänka på det du inte har. Släng ut polacken. Och för att citera änkegrevinnan i Downtown Abbey ”You are a Woman with Brain and intelligence, stop whining and find something to do” (på fritiden – den fritid du har)

  Gilla

  Svara
 5. PS. Alla som vill bidra till att jag kan köpa en lägenhet på söder: maila erviluca@hotmail.com så får du mitt kontonr. DS.

  Gilla

  Svara
 6. Det är väl många som inte har pengar till att köpa en lägenhet på Södermalm, men du kanske har möjligheter flytta lite närmare jobbet. Typ i någon söderort? Det har byggts jättefina nya bostadsrätter i Flemingberg, nära pendeln. Jättefina grönområden nära. Och det skulle ta dig en kvart till jobbet då. Om typ 10 år kommer det området att vara riktigt hippt med stigande priser på bostadsrätter, så om du köper nu kommer du att göra en bra affär.

  Gilla

  Svara
 7. Eller du kan ju försöka byta den lägenheten du har nu mot som anonym säger nåt söder om stan.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: