RSS Flöde

Tjejer har också ett ansvar/erviluca

Postat den

 

I många sammanhang är det så, när man klagar allmänt på MÅNGA, att dom som INTE behöver ta åt sej/ändra sej, tar åt sej, och dom som BORDE ta åt sej bryr sej inte eller lyssnar inte.

Exempelvis när läraren skäller och skäller på sin ”stökiga klass” och dom som sitter still och är tysta Sitter ännu mer stilla och blir ännu tystare, medan dom som stör inte bryr sej alls.

Nu är vi arga och upprörda över alla idiotiska män som går över gränsen igen och igen, och uppropet #metoo är suveränt, eftersom det är alldeles för många idioter out there, MEN samtidigt finns det män som tar åt sej och knappt vågar andas åt tjejers håll nu, eftersom dom inte vågar riskera att benämnas som idioter.

Och risken är att killar inte ens vågar Flirta med tjejer ens. Det är ju sorgligt. Samtidigt säger mina söner att tjejer nuförtiden (eller fortfarande?) förväntar sej att dom (killarna) ska ta alla initiativ, medan tjejerna ska mest bara vara söta, fnittriga och plutmunniga. Jag bah: ”Eeeeeeh, WHAT!?! Har jämlikheten inte kommit längre?!?”.

Och nu till tjejers ”ansvar”: Lägg inte ut bilder med pussmun, uppifrån med halva brösten synliga och tro att ni ska få feedback som säger: ”Vad intelligent du ser ut”. Signalerna ni sänder är: ”Jag är sexig” Alternativt: ”Jag vill ha sex”. Bli inte förvånade när ni får sådan respons på sådana bilder. Däremot en bild rakt framifrån med en glad tjej med kläder på sej, säger mer: ”Hej! Här är jag!”

VI KVINNOR/TJEJER HAR OCKSÅ ETT ANSVAR I ATT SLUTA SEXUALISERA OSS SJÄLVA.

En tjej söker lägenhet på blocket och lägger ut en bild uppifrån tagen med klyftan och pussmunnen i fokus. Sen blir hon förvånad när hon får ”sexualiserade” svar.

Jag själv, som kvinna har svårt att koncentrera mej när halva bröst blottas i möten etc. inte för att jag blir kåt, utan mer för att det blir fel signaler och man undrar ”Hur faan tänkte du nu?”. Plus att man inte vet var man ska titta. Brösten liksom skriker: ”TITTA HÄR!!”.

Det skulle vara samma sak som att en man lägger ut bilder på sin k** uppifrån i bara kalsonger och kanske bar överkropp och sen säga ”Näe, det är bara en vanlig bild på mej, liksom…”. Och sedan bli förvånad när tjejer skrev: ”Vill du kn**a?”.

JAG MENAR INTE ATT KILLAR SKA FÅ UTSÄTTA TJEJER FÖR NÅGOT – EVER –  SOM TJEJERNA SJÄLVA INTE VILL, OCH DOM MÅSTE LYSSNA PÅ ”NEJ” OSV, MEN SLUTA SEXUALISERA ER SJÄLVA TJEJER!

Många av er ger verkligen dubbla signaler, och det spelar roll hur man klär sej och för sej. Du sänder ut signaler – människor reagerar/agerar på dom.

Visserligen ska en tjej kunna gå NAKEN genom stan utan att bli våldtagen, men det är inte DET jag skriver om; Det är att även TJEJER måste ta ansvar för hur dom beter sej och agerar.

Om min chef hade halva tuttarna hängande utanför skulle jag inte ta henne riktigt på allvar faktiskt, ej heller om hon var en man som ständigt markerade sitt könsorgan på något sätt eller hade uppknäppt till naveln och blottade sitt håriga bröst….

Problemet #metoo är stort – mycket stort – och många av oss tjejer/kvinnor vet precis vad övergrepp är och innebär, och män som tror att vi överreagerar eller överdriver är ute och cyklar….

….MEN vi kvinnor har också ett ansvar och vi behöver sluta sexualisera oss själva OCH inse/visa att vi är MER än endast våra kroppar.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Lena Dahlström

    Du är bara så b ä s t !

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: