RSS Flöde

Vad jag behöver? / erviluca

Postat den

Jag behöver en Ledarmänniska. Inte en ledarhund – en ledarmänniska – och hen ska leda mej vänligt men bestämt åt rätt håll. Hen ska inte säga ”Du måste….!” för då slår det slint helt i mej och jag går åt höger när hen säger vänster. För det bor en liten trotsig 3-åring i mej också, som ser RÖTT när någon ger order och kräver. Ja, jag veeeet! (svarar jag på din outtalade fråga. Alla kan inte var lydiga). Jag hade inte kunnat bli soldat, för jag hade ifrågasatt varje manöver.

”Halt! Vänster om!”

”Varför då?! Jag tycker vi ska gå en bit till, och jag har faktiskt lust att gå till höger….”.

Jag hade nog hamnat i fängelsehålan direkt.

Eller om dom sagt att man MÅSTE gå upp klockan 6 och att jag MÅSTE bädda. Och dessutom bädda så hårt att en peng kunde studsa på den. Då hade jag irriterat undrat om dom inte kunde skaffa en boll istället, om dom nu ville ha något som studsade. Och gå upp klockan 6?? Fi fan!

Fast det gör jag ju nu med. Men det är för att jag vill ha TID på mej på mornarna. Jag gillar att liksom lufsa runt och ibland bara sitta och stirra en stund.

Jag blir såååå provocerad när folk säger att jag ”MÅSTE” saker – speciellt när ”folk” säger att jag ”måste” saker som jag VET att jag inte måste. ”Man MÅSTE klippa gräsmattan en gång i veckan!”. Det måste man ju inte! Man kan faktiskt klippa den så ofta eller sällan man vill. Det finns ingen lag som säger hur ofta man ska klippa gräsmattan!

”Man måste ha hundarna i koppel jämt!” Ja, jag veeeet. Men kör du alltid i 90 km i timmen när det står det på skyltarna?!? Va? Va? Va?

Sen finns det tusen och åter tusen ”måsten” som tillhör vårt samhälle, som är måsten för oss, men inte för andra samhällen. I Kina, tex där får människor (i alla fall män) prutta och rapa rätt ut och när som helst! Hej och hå! Här i Sverige får man knappt prutta på toaletten (ifall någon utanför hörde….), liksom. Och fast man håller för munnen och försöker vara diskret när man rapar, så ska man säga ”förlåt”, ändå.

Luft måste ju få komma ut! Men hur (i Sverige)?? I Kina får den komma ut hursomhelst! Det är kanske därför folk går med munskydd där….

När jag var i 18-20-årsåldern skulle alla tjejer och kvinnor (med vissa förbehåll, antar jag) vara utan bh. Så var det bara. Tuttarna skulle hänga fritt – det var en del i den kvinnliga frigörelsen. OM man ändå hade bikiniöverdel på stranden, tex, så glodde folk! ”Av med bh:n!” liksom. ”Alla är lika och vi är UNISEX”. Typ.

När den skulle på igen, minns jag inte. Det bara hände. Eller så var jag inte ute då. Och sen när jag kom ut så var det bara så och det var bara att hänga med. Man vill ju inte vara helt ”ute”, liksom!

Det gäller att förstå alla lagar och regler, och sedan bryta dom man KAN bryta, om man känner för det, utan att hamna i fängelse.

Om man är lite trotsig, som jag, kan man bryta dom regler och lagar som man KAN bryta utan att hamna i fängelse. Fast bara såna som inte skadar andra.

Jag tycker inte man ska skada andra. Någonsin. Egentligen tycker jag inte ens man ska skada pedofiler eller Hitler. För våld föder våld och ingen blir bättre eller godare eller mer frisk av våld.

Fast en del människor har faktiskt förlorat sin rätt att existera. Typ. Dom kanske man kunde sätta på en öde ö. Tillsammans. Så fick dom ”gegga runt” med varandra.

Eller nåt.

Nu snurrade jag till det här rätt bra, tycker jag.

Började på vad jag behöver och slutade med pedofiler och Hitler på en öde ö.

Bra jobbat, va?!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: